Două răspunsuri pentru întrebările lui CTP, legate de maidanezi și de pedeapsa cu moartea

val-valcu
val-valcu

Într-un editorial publicat a doua sau a treia oară (ziar-carte-ziar), de data asta în Gândul, Cristian Tudor Popescu susține eutanasierea maidanezilor și a criminalilor. Demersul îl plasează, cel puțin în privința pedepsei capitale, alături de alt  jurnalist celebru, respectiv Grigore Cartianu. În speranța că nu e vorba despre o simplă poziționare de marketing (firească în orice trust, care îți cere să cauți o cât mai mare audiență, rezonând cu dorințele unui public cât mai numeros), avansez două posibile răspunsuri la întrebările lansate de către CTP.

De ce să nu omorâm câinii care ne stingheresc pe ulițe, dacă ucidem găini, vaci, porci  când ne taie foamea? Tocmai d-aia! Nu mâncăm câini, dacă nu luăm în calcul ciudățeniile din China și hot dogul. Cele două specii au încheiat, în preistorie, un parteneriat. Nu am cunoștințele enciclopedice ale domnului Tudor Popescu, dar din câte am văzut pe Discovery,  Homo sapiens a supraviețuit fiindcă s-a aliat cu Canis lupus familiaris. Neanderthalienii au dispărut pentru că aveau un creier (poate și un suflet) prea mic, în care egoismul nu lăsa loc nici măcar celui mai bun prieten...În fine, e cam greu să vorbești de parteneriate și recunoștință în lumea dură a Prezentului, când fraierii care cred în așa ceva mai așteaptă și astăzi acțiunile salariaților din ”echipa de la Adevărul plecată la Gândul”.

Cât despre pedeapsa cu moartea, aici e matematic de simplu, în opinia mea, care nu sunt, însă, un expert în matematică. De ce să nu-i lichidăm pe criminali, întreabă CTP? Fiindcă ar trebui să pornim de la principiul că nu poți lua decât ceea ce poți da înapoi. Statul nu dă viață, ci doar libertate. Statul te poate arunca în ocnă, fiindcă el îți apără și garantează libertatea, atâta câtă este ea. După ce te-a ucis din greșeală, nu te mai poate scoate decât la vot, odată la patru ani . Ce să mai facă Țundrea, acolo unde l-ar fi trimis procurorii, cu banii  câștigați la CEDO, în Strasbourg?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel