Director Romgaz, trimis în judecată

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Pantelimon Avram, la data faptei directorul sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În dosar au fost deferiţi justiţiei pentru aceeaşi faptă Ioan Ştefan, la data faptei director tehnic, Emil Valentin Mincan, la data faptei şef Secţie de producţie, şi Ioan Tiberiu Olaru, la data faptei şef Serviciu proiectare, funcţii deţinute în cadrul sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, în primăvara anului 2014, Pantelimon Avram împreună cu inculpaţii Mincan, Ştefan şi Olaru, invocând existenţa unor presupuse defecte şi emanaţii de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducţiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte şi Primăria Târgu Mureş, să fie realizată din bugetul propriu al Romgaz.

'Devierea conductelor era realizată în condiţiile construirii unui cartier de locuinţe pe raza oraşului. Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpaţi, a normelor legale privind disciplina financiară şi în construcţii, a legislaţiei specifice din domeniul gazelor naturale şi mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică. Prin înregistrarea acestor cheltuieli nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz - Sucursala Târgu Mureş s-a produs un prejudiciu în bugetul acestei societăţi în sumă de 160.649,06 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în favoarea Asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă', susţin procurorii.

În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel