Deruta domnului Guvernator

În ultimul său interviu, dl. Băsescu anunță: “nu voi ceda către un partid responsabilitatea desemnării premierului”. Și asta chiar dacă USL sare de 50%. Declarația vine să se adauge numeroaselor alte ziceri ale d-lui Băsescu, referitoare la “premierul care trebuie să servească interesul național”. Iar, în opinia d-lui Băsescu, Victor Ponta nu întrunește, în niciun caz, acest deziderat.

Faptul că Guvernatorul României încalcă spiritul Constituției, de dragul rămânerii pe scaunul de la Cotroceni, nu este un lucru nou. Șocant este că, după ce, în ultima săptămână, i-a făcut albie de porci pe d-nii Ponta și Antonescu, dl. Băsescu le face - în interviul în care dă de înțeles că nu va respecta Constituția - o invitație celor doi: "Care ar fi drama, pentru dl. Antonescu și dl. doctor Ponta, dacă ar veni alături de mine, în susținerea consolidării independenței și funcționării unor instituții ca DNA, Parchetul General, CSM, CCR, ICCJ sau ANI?”

Zicerea d-lui Băsescu, în cazul în care ar fi luată în seamă, ar deruta pe toată lumea - și în România, și în afara ei. Prin urmare, dl. Băsescu nu vrea să îl pună pe dl. Ponta premier, nici dacă USL ia 50%, însă îi dorește alături de el pe cei care astă-vară au dat o lovitură de stat, au fraudat masiv referendumul, au adus țara în pragul războiului civil. În această logică, este ca și cum președintele Obama i-ar fi cerut, când mai era în viață, lui Osama Ben Laden “să vină alături de el”.

Noroc că vorbele d-lui Băsescu nu mai derutează pe nimeni în țară. În afară, însă, ele ar putea să ridice noi semne de întrebare față de cel pe care Berlinul l-a numit Guvernator în România. Nu de alta, dar una dintre primele condiții pentru a fi numit într-o asemenea funcție este predictibilitatea. Iar, când în același interviu, dl. Băsescu se contrazice atât de grav, este evident că nici predictibilitate nu mai există.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel