Urmărește emisiunea live


Decizia definitivă a METROREX: Ce se întâmplă cu zona Eroilor

Imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural, iar locatarii se pot muta săptămâna viitoare, a anunțat, marți, Metrorex, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

'În data de 15 februarie 2016 a fost transmisă la Metrorex expertiza care a confirmat faptul ca imobilele sunt în siguranță, atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural. Deși clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranță s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri și din jurul acestora', se arată în document.

Din discuțiile purtate cu Constructorul, spune Metrorex, a rezultat că acesta s-a angajat să execute în locuinte lucrări de înlocuire a unor instalații, precum și lucrări de vopsitorie, finisaje, etc. S-a stabilit de comun acord cu locatarii ca după finalizarea acestor lucrări, începând cu săptămâna viitoare aceștia să se poată muta în locuințe.

'Metrorex a manifestat o preocupare și o implicare permanenta privind determinarea constructorului de a urgenta lucrările de consolidare. În acest sens Metrorex a inițiat și participat la ședinte de lucru cu constructorul, proiectantul, consultantul și alți specialiști (verificatori de proiecte, experți) pentru a identifica măsurile necesare, care au fost implementate în regim de urgență reducând durata de executare a lucrărilor', informează comunicatul citat.

Metrorex a contractat expertize de specialitate în construcții hidrotehnice — expertize tehnice pentru stabilirea de soluții de punere în siguranță a construcțiilor (rețele) din zona afectată, geotehnică și fundații — expertize geotehnice menite să determine cauzele care au favorizat producerea incidentului, precum și soluțiile de punere în siguranță și consolidare a terenului din zona afectată, construcții civile — expertize tehnice pentru stabilirea de soluții de punere în siguranță a clădirilor din zona afectată.

Pentru a se evita o nouă restricționare a circulației, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulația de pe bd. Eroilor este restricționată să se realizeze și accesul care subtraversează acest bulevard. Lucrările ar fi necesitat, conform graficului, o întrerupere a traficului de trei luni — perioadă prevăzută în proiect și programată pentru luna mai 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel