De ce să nu îți mai sugi burta. Riscurile la care te expui dacă faci acest gest

De ce să nu îți mai sugi burta. FOTO: Freepik @jcomp
De ce să nu îți mai sugi burta. FOTO: Freepik @jcomp

Care sunt riscurile pentru sănătate la care te expui atunci când îți sugi abdomenul.

Pentru a arăta mai bine în poze, de multe ori suntem tentați să ne sugem burta, astfel încât ”colăcelul de salvare” să nu ne strice momentul prins în cadru.

Un astfel de gest, însă, poate să pună o presiune suplimentară pe mușchi abdominali, care și așa sunt printre cei mai solicitați din corp. Ei sunt

Ei sunt implicați în aproape fiecare mișcare pe care o facem, menținând corpul stabil și echilibrat, protejându-ne coloana vertebrală și chiar asigurându-se că organele noastre interne rămân acolo unde trebuie.

Anumite afecțiuni de sănătate și chiar și tensionarea inutilă a mușchilor în timpul vieții de zi cu zi pot face ca mușchii abdominali să devină dezechilibrați.

În timp, acest lucru poate duce la o afecțiune numită ”sindromul clepsidrei”, o modificare dăunătoare a structurii peretelui abdominal, care poate provoca formarea unei cute vizibile în mijlocul abdomenului.

Nu numai atât, dar această schimbare poate avea, de asemenea, un efect în lanț asupra organelor interne și a altor părți ale corpului dacă nu este tratată.

Sindromul clepsidră, cauze

Sindromului clepsidră poate avea patru cauze principale, iar toate acestea au ca rezultat un dezechilibru în funcționarea mușchilor abdominali.

Afecțiunie congenitale. Prima cauză se datorează anumitor afecțiuni congenitale (cum ar fi gastroschisisul sau omfalocelul) care determină dezvoltarea incorectă a mușchilor abdominali, ceea ce duce la dezechilibre musculare.

Postura proastă este o altă cauză. Aceasta face ca coloana vertebrală să se îndepărteze de curbura sa normală, în formă de S, ceea ce duce la modificări dăunătoare în tensiunea și funcția mușchilor abdominali, ceea ce duce la dezechilibre.

Durerea în abdomen (fie că este cauzată de probleme la stomac, ficat sau vezica biliară) poate, de asemenea, să determine o persoană să își contracte voluntar sau involuntar mușchii abdominali pentru a reduce sau evita durerea.

Problemele de imagine sunt o altă cauză surprinzătoare a sindromului de clepsidră. De altfel, acest tip de probleme sunt în creștere în ultima vreme, când aspectul exterior, mai ales cel postat pe rețelele de socializare.

Oamenii care se simt conștienți de corpul lor sau care doresc un abdomen plat, pot încerca să slăbească prin strângerea mușchilor stomacului, arată Science Alert.

Dezechilibru muscular

Când ne sugem abdomenul, acest lucru duce la prezența mai vizibilă a ”pachețelelor” de pe abdomen.

 Ce trebui reținut este faptul că pe lângă ”pachețele” mai vizibile, ne putem confrunta și cu probleme medicale.

Indiferent de cauză voluntară sau nu, sugerea abdomenului pune o presiune mai mare pe partea inferioară a spatelui și a gâtului, iar acest lucru se datorează faptului că în acel moment musculatura trebuie să compenseze în stabilitatea torsului.

De altfel, comprimarea abdomenului reduce spațiul în zona organelor, lucru care afectează afectează inclusiv respirația, diafragma devenind incapabilă să își mai facă treaba așa cum trebuie.

Din fericire sindromul clepsidrei este unul reversibil, tratarea dezechilibrului muscular prin intermediul exercițiilor fizice de bază fiind cele mai indicate în acest caz.

În mod similar, activitățile precum yoga sau pilates sunt recomandate pentru relaxarea mușchilor.

Citește și: De ce nu e bine să dormi pe burtă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel