De ce e bine să pui la final lămâie peste spanac

Foto Pexels
Foto Pexels

„Apropo de oboseală, stres, nervozitate, atenție la lipsa de magneziu!”, a transmis Anca Hâncu, doctor în nutriție.

„Apropo de oboseală, stres, nervozitate, atenție la lipsa de magneziu! Calciul se găsește peste tot, îl luăm în primul rând din lactate, cereale integrale. Fierul este important în activitatea tuturor celulelor. Există fier în alimente de origine animală (carne de vită, carne de pui, ficat), dar și vegetală. Se absoarbe mai bine fierul pe care îl luăm din carnea de vită, de pui, din ficat”, a spus Anca Hâncu.

„Vitamina C este cea care potențează absorbția fierului din surse vegetale. De aceea, de exemplu, dacă pregătim o mâncare de spanac, spre sfârșit este bine să punem câteva feliuțe de lămâie, dar să nu gătim prea mult lămâia”, a subliniat Anca Hâncu.

„Carbohidrații trebuie să reprezinte într-o alimentație corectă între 45 și 55 la sută din alimentația noastră”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu.

„Să ne axăm în principal pe vegetale, să nu uităm de cerealele integrale, de fructe și să integrăm totul într-un stil de viață sănătos, cu activitate fizică și somn odihnitor”, a transmis Anca Hâncu. Declarațiile au fost făcute de Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani”, emisiune difuzată la Antena 1.

Minunea din usturoi. Anca Hâncu: Vă spun secretul meu pentru mujdei

Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel