Nicolaescu: ce salariu vor medicii ca să nu mai fie nevoie de plic. De cât e nevoie ca să nu mai cumpărăm medicamente în spital

bani-euro
bani-euro

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a venit la Blitz-Interviul DeCe News, unde a calculat câți bani are nevoie Sănătatea pentru ca românii să nu mai dea șpagă la medic și să nu mai aducă medicamente de acasă, în spital.

”Pe lângă cele șase miliarde de euro, câte are Sănătatea în 2013, aproximativ 1,5 miliarde de euro ar mai fi nevoie ca să acopere diferența de finanțare a spitalelor. În condițiile în care nu creștem salariile, în condiții absolut dure, austere. Și de asemnea, pentru a nu-și mai aduce oamenii de acasă medicamente, sau materiale sanitare. Să spunem pentru o situație mulțumitoare și nicidecum foarte bună. E clar că bugetul  nu poate să asigure acești bani și, în această situație, intrarea asigurărilor de sănătate private pe piață ar putea să ajute la creșterea finanțării”, a spus Nicolăescu.

Întrebat cât au cerut medicii salariu ca să nu mai primească bani de la pacienți, Eugen Nicolăescu a spus:

”Dacă ar fi să vorbim de ceea ce vor unii medici din sistem ar trebui să ne ducem la 2000-3000 de euro salariu. Sistemul sanitar românescu nu poate face față. Eu cred, însă, că mulți medici, dacă le-am crește salariile sub o formă de performanță și de competență, ar fi mulțumiți”, a spus Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel