Dacian Cioloș îi dă peste nas Alinei Gorghiu. Încă o lovitură

PNL, în frunte cu Alina Gorghiu, susține, din principii de egalitate de gen, ca 30% din candidații partidelor să fie femei, pentru ca femeile să aibă o reprezentare corectă în politică. Totul este trecut într-un proiect semnat de 154 de aleși. 

Premierul Dacian Cioloș vine, însă, cu o altă gândire. Potrivit prim-ministrului, aceste cote ar trebui introduse doar temporar și ar trebui ca implicarea femeilor în politică, candidaturile să fie o obligativitate, ci o stare de fapt, normală, fără a fi tratată ca un element discriminat, care necesită fie protejat. 

"Probabil, pentru o societate normală, n-ar trebuie să fie și mai ales în structurile reprezentative, care sunt rezultatul unor alegeri, n-ar trebui să existe aceste cote sau impuneri, dar cred că, dacă am impune acest lucru, și eu aș susține ideea să avem niște nivele minime de reprezentare, însă le-aș vedea ca fiind temporare și ca fiind ocazia unei oportunități și nu a unei obligativități; cel puțin eu așa le-aș prezenta. Cred că e important să creăm oportunitatea pentru prezența femeilor și nu neapărat să o impunem ca și o obligativitate. Și, ca să nu las impresia că doar vorbesc despre aceste lucruri în care, cum v-am spus chiar cred, vreau doar să reamintesc faptul că în guvernul pe care îl conduc, din 22 de membri, 7 sunt femei, nu pentru a respecta anumite cote, ci pentru că am considerat că așa este bine și așa s-a întâmplat, de altfel. Pe anumite poziții, am considerat că, pentru buna funcționare a echipei, e mai bine să mă îndrept mai degrabă spre femei decât spre bărbați, atunci când am avut de ales în astfel de situații", a spus premierul Dacian Cioloș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel