Cum va muta Băsescu la locale: pentru PDL sau împotriva PDL

După experiența ultimilor ani, am putea anticipa  o mutare a lui Băsescu, în ultima săptămână a campaniei pentru locale. După schimbarea majorității, s-ar putea ca,  pentru prima dată, Traian Băsescu să se abțină. Analiștii spun că orice ar face nu mai are cum să influențeze rezultatul. Arestări, filme artistice cu mascați coborând din elicopter, dosare, spa-uri, sentințe, orice ar inventa diversioniștii...totul e degeaba. Mortul de la groapă nu se mai întoarce.

Totuși, există o motivație pentru intervenția ”divină”: dacă Zeus nu face nimic pentru supușii săi din PDL, dezamăgirea se va transforma în ură. La Convenția din 2011, mulți dintre cei care ar fi votat cu Vasile Blaga au schimbat macazul după ce Băsescu le-a arătat direcția. ”Știe tovarășul ce face”, au murmurat ei, ca la plenara din decembrie 1989.

Și atunci, și acum, vorbim de o alegere greșită. Pe de altă parte, ce se vor gândi pedeliștii? Dacă tot nu ne folosește, de ce să-l mai cărăm în spate? De peste un an, Traian Băsescu se află sub scorul partidului. Controlul serviciilor și al Parchetelor justifica obediența, dar n-a fost o afacere  pentru pedeliști: prea mulți de-ai lor sacrificați, prea puțini de-ai celorlalți eliminați. Oricum, în câteva săptămâni tabăra lui Băsescu rămâne și fără aceste pârghii.

Deci, întrebarea e cine trădează primul: îl vor lăsa pedeliștii pradă suspendării pe Băsescu (neimplicându-se în campania pentru referendum, acceptând alegerile în octombrie etc.) sau își va negocia Traian Băsescu salvarea, abandonând nava portocalie și echipajul acesteia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel