Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cum a executat Ponta ce a cerut Băsescu. Și cum se vor asculta telefoanele în draci

DCNews Team / 31 ian 2014 / 11:54

Am ascultat zilele trecute cu amuzament declarațiile războinice, curajoase, ale lui Victor Ponta referitoare la cererea lui Traian Băsescu privind interceptările telefonice.

Faptele, nu persoanele, țipau din toți boșogii politicienii, vor fi de acum încolo moto-ul noului cod penal.

Și nimeni începând de pe data de 1 februarie nu va mai intercepa telefoanele înainte de urmărirea penală, moment în care cel în cauză este anunțat că va fi interceptat, pe cuvânt de cercetaș, auzeam la toate posturile de televiziune.

Asta era la vedere, la TV.

Prin spate bântuia, însă, fosta șefă de la CSM, Oana Smith Hăineală, cu o modificare în buzunar, Unde credeți? Exact, chiar pe holurile Palatului Victoria. ca și când acolo sălășluia Emil Boc, nu USL, cu 70% majoritate parlamentară, și cu Ponta peste ea, ca un moț în frunte.

 Celebrul ministru al Justiției, Cazanciuc, s-a ridicat și el în două picioare și spunea, cât putea el de răspicat, că articolul 140 nu va fi modificat, așa cum cerea Băsescu.

 Sigur că da, doar că dl Cazanciuc, pervers, împreună cu doamnele Hăineală, Kovesi și Stanciu au modificat articolul 305. Și brusc, toate deoantoloagele justiției libere, cele numite evident mai sus, au tăcut. Oare de ce? Simplu, pentru că domnii Ponta, Șova, Cazanciuc au făcut ce le-a cerut Traian Băsescu. Iată dovada:

 Ce modifică guvernul Ponta prin OUG

În completare, “la articolul 138, după alineatul (13) se introduce un alineat nou, alin. (14), cu următorul cuprins: ‘ (14) Metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun și în cazul în care urmărirea penală este începută potrivit art. 305 alin. (1) ‘”.

O altă modificare, care decurge din cea anterioară este cea a articolului 305.

“Alineatele (1) – (3) ale articolului 305 vor avea următorul cuprins: (1) Când actul de sesizare îndeplinește condițiile prevăzute de lege, organul de urmărire penala dispune începerea urmăririi penale cu privire la fapta săvârșită ori a cărei săvârșire se pregătește, chiar dacă autorul este indicat sau cunoscut“.

 Cu alte cuvinte, intenția de a săvârși o faptă cu un autor cunoscut atrage după sine decizia de a te intercepta, ceea ce nu are legătură nici cu urmărirea penală, nici cu fapta. Ci cu persoana.

Citește mai multe pe expresmagazin.ro

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25