COVID-19: Experții se opun carantinei din Italia. Care sunt opiniile și pe ce se bazează

Mai mulți experți în boli infecțioase și sănătate publică se îndoiesc de măsurile adoptate de guvernul Italiei.

Mai mulți experți în boli infecțioase și sănătate publică se îndoiesc de măsurile adoptate de guvernul Italiei, care a instituit carantină pe tot teritoriul țării, conform Agerpres. Aceștia susțin că deciziile sunt nesustenabile și ineficiente pentru a opri răspândirea lui COVID-19.

Urmează opinii ale specialiștilor:

„Astfel de restricții au potențialul de a exercita o povară economică enormă asupra țării, iar dacă vor continua prea mult, (ar putea) să creeze riscul unui tip de oboseală de restricție", a declarat Rowland Kao, profesor de epidemiologie veterinară la Universitatea din Edinburgh.

Impact doar pe termen scurt – întârzierea epidemiei

John Edmunds, profesor la Facultatea de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a declarat că măsurile sunt fără precedent și „aproape sigur nesustenabile". „Va fi o epidemie lungă, iar măsurile adecvate trebuie luate la momentul potrivit pentru a avea impact maxim, pentru a contribui la asigurarea conformității și a minimiza costurile economice și sociale", este de părere specialistul. „Aceste măsuri vor avea probabil un impact pe termen scurt. Dacă nu pot fi susținute pe termen lung, tot ce pot face este să întârzie epidemia un timp", a adăugat expertul.

Contextul italian, diferit de cel din Wuhan

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia, susține că măsura de carantină propusă va fi „una dintre cele mai riguroase măsuri de control la nivelul întregii țări implementate în ultimii 50 de ani". Potrivit specialistului, „în timp ce am observat în Wuhan că o astfel de distanțare socială intensă poate aduce epidemia sub control, este departe de a fi clar cât trebuie să fie menținută în contextul italian".

Probleme pe termen lung

„Obiectivul acestor măsuri este de a controla epidemia și de a asigura capacitatea spitalelor de a face față numărului de pacienți pe care trebuie să îi trateze. Beneficiile potențiale sunt evidente, deși astfel de măsuri vor avea un cost mare la nivel individual, al comunităților și al economiei", a declarat Francois Balloux, profesor de biologie sistemică și computațională la University College London. „De asemenea, nu este sustenabil să menții un astfel de blocaj la nivel național pentru foarte mult timp".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel