Constanţa: Tineri artişti învaţă să combată ura socială, xenofobia şi antisemitismul în tabăra 'Pictură, nu ură'

Elevi din Bacău, Buzău, Constanţa şi Cumpăna combat cu metafore plastice ura socială, discriminarea, xenofobia şi antisemitismul în cadrul unei tabere de pictură organizată la Constanţa, sub sloganul 'Pictură, nu ură', informează adminstraţia locală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Primăria Constanţa, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic şi Fundaţia Filderman pentru Educaţie, Cultură şi Artă în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernul României, organizează în perioada 26-31 august, la Constanţa, cea de-a IV-a ediţie a Taberei de pictură din cadrul proiectului 'Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului şi xenofobiei - Pictură, nu ură!'.

'În cadrul acţiunii, 37 de tineri artişti, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău, Constanţa, dar şi din localitatea Cumpăna, îndrumaţi de profesori, vor realiza lucrări ce au ca subiect mesajul artei plastice împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale, sub sintagma: Pictură, nu ură! Miercuri, 28 august, între orele 11,00-16,00, tinerii artişti vor realiza lucrări pe şevalete, în curtea interioară a Colegiului Naţional de Arte Regina Maria', se arată în comunicatul Primăriei.

Lucrările realizate vor fi cuprinse într-o expoziţie care va fi vernisată la Muzeul de Artă din Constanţa pe data de 31 august şi vor ajunge apoi în galerii de artă din Vatican, Israel, Austria şi Norvegia.

Proiectul este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Constanţa, Comunitatea Evreilor din Constanţa, Primăria Cumpăna, Clubul Cavalerilor Ospitalieri - Cavaleri de Malta, Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, o societate civilă de avocaţi, Asociaţia pentru Progres, Atitudine şi Respect şi Tribuna Învăţământului.

'Proiectul face parte din strategia de promovare a dialogului intercultural, de formare şi educare a tinerilor pentru un viitor comun mai bun, de combatere a antisemitismului şi manifestărilor de ură a omului împotriva semenului său, de cunoaştere şi recunoaştere a valorii talentului autentic, promovat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Fundaţia Filderman', subliniază comunicatul de presă al Primăriei Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel