Conferința „La Casa Lumei Elegante” la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să participați vineri, 31 martie, de la ora 18.30, la o nouă întâlnire din seria conferințelor săptămânale organizate la Palatul Suțu. Dr. Maria-Camelia Ene (muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, expert în costum şi accesorii vestimentare de epocă) și Dr. Adrian-Silvan Ionescu (directorul Institutului de Istoria Artei „George Oprescu”) vor susține o prezentare despre colecţia de costum şi accesorii vestimentare a Muzeului Municipiului Bucureşti, făcând o incursiune în moda secolelor al XVIII-lea, al XIX-lea şi a primei jumătăți a secolului XX.

Muzeul Municipiului Bucureşti deține o impresionantă colecţie de costume de epocă, create în ateliere orientale şi occidentale. Acesteia i se alătură bunuri culturale autentice, dintre care o bună parte sunt piese de tezaur.

Palatul Suţu găzduia baluri selecte, serate muzicale şi teatrale, similare cu petrecerile de la Casele Oteteleşanu, precum şi cu cele organizate în casele deținute de Gheorghe Bibescu și Grigore Cantacuzino. Balurile şi seratele dansante organizate de Grigore Suţu atrăgeau elitele Bucureştilor, însuşi Regele Carol I fiind adesea prezent.

Conferințele vor continua, Joi, 6 aprilie 2017, la ora 18.30, cu Braga. Povești și itinerarii balcanice cu Dragoș Bogdan

Coordonator conferinţe: Cătălin D. Constantin

 

Expoziții deschise la Palatul Suțu

Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977

Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic

Vindecări miraculoase - Theodor Pallady

Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner

Timpul orașului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel