CNAIR, proiect de amenajare a 246 de treceri la nivel ale drumurilor naţionale cu calea ferată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă, joi, lansarea proiectului de amenajare a trecerilor la nivel ale drumurilor naţionale cu calea ferată, finanţat cu peste 34,3 milioane de lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. 

'Astăzi, 27.02.2020, CNAIR în calitate de beneficiar şi operatorul economic Vesta Investment SRL au prezentat proiectul 'Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată'. Acest proiect, finanţat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creşterea siguranţei rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 34,325 milioane de lei şi are ca durată de implementare 24 de luni', se menţionează într-un comunicat de presă al CNAIR.

Potrivit sursei citate, proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată şi presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară, montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie, semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier) şi marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 de metri, între barieră şi indicator).

Implementarea proiectului va creşte gradul de siguranţă a traficului, prin adoptarea soluţiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naţionale la intersecţia cu trecerile la nivel cu calea ferată, notează compania de drumuri şi autostrăzi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel