Cercetătorii au aflat de ce nu pot zbura pinguinii

pinguni
pinguni

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu asupra aripilor păsărilor Guillemot, în încercarea de a descoperi motivul pentru care pinguinii nu pot zbura.

Potrivit rezultatelor studiului efectuat în Canada de Nord, aripile sunt adaptate fie pentru zbor, fie pentru înot, iar nicio pasăre nu poate excela în ambele. În cazul pinguinilor, se știe că sunt înotători buni.

Oamenii de știință au descoperit că păsările Guillemot, care pot înota și zbura, folosesc mai puțină energie atunci când fac scufundări, comparativ cu alte păsări, relatează Daily Mail.

"Descoperirile noastre despre energia consumată de aceste păsări, atunci când fac scufundări, se potrivesc predicțiilor modelului biomecanic. Lipsa de zbor la pinguini a fost o enigmă, deoarece aceasta duce la un comportament aparent prost adaptat", a declarat John Speakman, profesor la Universitatea din Aberdeen.

"Pierderea capacității de zbor a pinguinilor poate să fi fost cauzată de maximizarea funcției de a înota, comparativ cu funcția de a zbura. Aripile pinguinilor au devenit mai adaptate la înot și scufundări în oceane", a adăugat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel