Află efectul surprinzător al ciocolatei pentru organism.
Ciocolata este una dintre cele mai populare produse dulci din întreaga lume, puțini fiind cei care nu o îndrăgesc. Indiferent de forma sub care se consumă, fie că e în înghețată, biscuiți, ciocolată caldă au clasica tabletă de ciocolată, sunt mulți care o savurează.
Ce se întâmplă însă în organism în cazul unui consum regulat? Nutriționista Courtney D'Angelo, autoarea cărții Go Wellness, susține că există efecte surprinzătoare. Este important să rețineți că nu toată ciocolata este creată la fel. Cacao, în forma sa naturală, este plină de antioxidanți și nutrienți sănătoși, astfel că varianta ciocolatei negre este adesea mai sănătoasă decât alte tipuri care vin cu adaos de zahăr.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Ciocolata neagră a fost asociată cu o posibilă îmbunătățire a sănătății inimii datorită puterii antioxidanților (flavonoizi).
”Există antioxidanți în ciocolata neagră care pot crește circulația sângelui în inimă, pot reduce riscul de coagulare și chiar s-a dovedit că scad tensiunea arterială”, spune D’Angelo. Altfel spus, ”o relație sănătoasă cu ciocolata ar putea reduce riscurile de accident vascular cerebral și al bolilor de inimă”, susține D'Angelo, citată de EatThis.
Poate reduce stresul
Unele studii au dovedit că un consum zilnic de ciocolată pot să vă binedispună.
”Dacă vă gândiți bine, consumul de ciocolată aproape întotdeauna vă îmbunătățește starea de spirit, iar studiile arată că persoanele care mănâncă ciocolată au raportat că se simt mai puțin stresate”, spune D’Angelo. ”Cercetătorii cred că acest lucru se datorează modului în care ciocolata poate avea un impact pozitiv asupra sănătății inimii, deoarece stresul este un factor de risc al bolilor cardiovasculare”, continuă el.
Ciocolata neagră versus ciocolata cu lapte
În timp ce ciocolata neagră conține multe substanțe nutritive utile, ciocolata mai procesată, cum ar fi ciocolata cu lapte sau albă, poate fi plină de zahăr adăugat.
”Anumite tipuri de ciocolată pot fi o sursă de calorii goale, ceea ce înseamnă că organismul tău primește în primul rând calorii și foarte puține vitamine, minerale sau fitonutrienți”, spune nutriționistul Trista Best. De altfel, acesta atrage atenția cu privire la consumul de ciocolată procesată, subliniind faptul că un consum regulat poate duce ”la schimbări de dispoziție, la creșterea foamei și la alte potențiale efecte secundare negative, cum ar fi creșterea glicemiei.”
Citește mai mult pe DCMedical.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News