Ce religie au supereroii tăi preferați

supereroi
supereroi

Vaticanul a analizat religiile supereroilor cei mai populari și au descoperit că mare parte dintre aceștia sunt creștini protestanți. De asemenea, ziarul din Vatican L'Osservatore Romano notează că în ultimul timp apar tot mai multe personaje creștine. Nightcrawler, din X-Men, este cel mai devotat dintre toți. 

Într-un articol intitulat „Este Hulk cu adevărat catolic?”, ziarul din Vatican face o analiză a benzilor desenate cu supereroi, printre care Superman, Wolverine sau Cyclops. Personajele cu puteri excepționale care declară deschis care este religia lor nu sunt o minoritate: „Este de ajuns o mătanie pentru a defini creștinismul unei persoane?”, se întreabă specialiștii de la Vatican.

Bruce Bnner, incredibilul Hulk, este căsătorit prin biserică. „Și-a unit destinul cu Betty Ross și ritualul a fost oficiat de un preot catolic”, specifică publicația, care adaugă alte semnale care apar în numeroase desene care arată clar religia sa. Hulk nu este un caz izolat. Superman/Man of Steel confirmă și el religia creștină, metodică mai exact, a jurnalistului Clark Kent.

Supereroii, zeii din zilele noastre

Supereroii au o natură dublă, una umană și alta divină și pot reprezenta o reprezentare a personajelor din antichitate, a zeilor. În multe dintre dialoguri, apar referiri directe la religia creștină. Atunci când Jor-El, tatăl krytonian al lui Superman, îl urcă în nava spațială înspre Terra, mama sa, Lara spune că îi este teamă că va fi marginalizat și, în cele din urmă, ucis. Dar tatăl o liniștește spunându-i: „Va fi Dumnezeu pentru ei!”. Singura diferență dintre supereroi și zeii din antichitate ar fi că zeii erau vicioși, mincinoși și concentrați pe satisfacerea propriilor dorințe. Supereroii luptă împotriva nedreptăților din lume, prepotenței avarilor și intervin pentru a restabili ordinea pierdută.

Captain America merge în fiecare duminică la slujbă

Vaticanul recunoaște că majoritatea supereroilor sunt creștini protestanți, cea mai răspândită religie din SUA. Spiderman este un protestant convins, iar Captain America încarnează idealurile cele mai înalte ale Americii și admite într-una din benzile desenate recente că merge la slujbă în fiecare duminică. Personajele din X-Men sunt protestante, Wolverine fiind unul dintre cei mai religioase personaje de la Marvel.

Batman este episcopalian, la fel și Invisible Woman

Printre catolici, se numără Sue Storm - Invisible Woman - și Batman. Catwoman este și ea catolică, dar nu foarte devotată, deși are o soră care e măicuță. Alt personaj catolic este Vindicator. Cel mai catolic dintre toți este Nightcrawler.

Marvel, fondată de un evreu

Compania Marvel, cea care a lansat pe piață toate aceste personaje prin intermediul benzilor desenate, le atribuie multor eroi credința creștină, chiar dacă a fost fondată, în 1939, de evreul Martin Goodman, iar majoritatea autorilor de benzi desenate sunt și ei evrei. Cu toate acestea, există unele personaje, cum ar fi Kitty Pride, care poartă steaua lui David, iar The Thing și Cei Patru Fantastici se roagă folosind tradiționalul Shema Yisrael.

Vaticanul susține că este nevoie de exemple pozitive în societatea actuală și că dacă există și motive religioase inserate, cu atât mai bine.

Religiile celor mai populari supereroi:

Superman - Metodic Spider-Man - Protestant Batman - Episcopalian/Catolic Wonder Woman - Catolică Greco-Romană Aquaman -  Catolic Greco-Roman The Hulk - Catolic Captain America - Protestant Invisible Woman - Episcopaliană Nightcrawler - Catolic Shadowcat - Iudaic Daredevil - Catolic The Thing - Iudaic The Atom - Iudaic Elektra - Ortodoxă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel