Ce a făcut Irinel Columbeanu ca să merite toate astea?

val-valcu
val-valcu

Din divorțul secolului, sau al mileniului, nu mă interesează cui rămâne fetița, nici care dintre părinți a păcătuit mai suculent. Cu adevărat important este modul în care se împarte averea Columbenilor. De Ce? Vă spun imediat.

Fetița va supraviețui la fel ca sutele de mii de copii care trăiesc în cupluri desperecheate, fie pentru că tatăl, alcoolic, i-a dat mamei cu parul în cap, fie pentru că, de foame, părinții au ales să lucreze care în Spania, care în Italia. Binențeles, fără bani pentru bonă și psiholog, pe care să-i lase copilului.

Împărțirea averii cuplului de la Izvorani ar putea să ne spună ceva despre construcția capitalismului sălbatic în România. Presa care l-a spionat pe Irinel pe gaura cheii, ca să ne arate mișcarea de du-te vino a  Monicăi, printre sticlele de borviz, nu e în stare să ne arate de unde a scos Irinel banii pentru bacșișul chelnerilor. Câteva articole critice, tipărite înainte de răspândirea netului, puneau bogăția lui Irinel pe seama lui Columbeanu senior, secretar general al guvernului, din vremea comunismului până la sfârșitul deceniului trecut. Astfel își explicau, atunci, jurnaliștii de ce o firmă franceză care a primit un contract de construcție a centralelor digitale din România l-a ales pe Irinel pentru un contract întins pe ani buni, care îi băga pur și simplu banii în buzunare. O fi presa rea, o fi obsedată sexual, uite că nu a putut lămuri ce a făcut Irinel pentru banii respectivi. Ce a produs el, ce a lăsat societății, ce a construit...pe scurt, care este rețeta succesului său în afaceri? Bine, bine, aplaudacii  îi spun că e un Pygmalion care a ridicat-o pe Monica la statutul de divă (făcând, într-un fel, aluzie la statura sa, atunci când pronunță... pigmei-lion). Până una alta, diva mai mult consumă decât produce.

Dacă la divorț se va ajunge cu partajul până la capăt, banii realizați în ultimii 5 ani vor putea fi comparați cu cei pe care i-a produs Irinel de la debutul său în afaceri. Vom vedea dacă a câștigat bine cu investiția în ciment și materiale de construcții, dacă a speculat boom-ul imobiliar, dacă a realizat exporturi sau plasamente pe piața de futures, ori s-a remarcat numai pe piața de futu..e. Până acum, am văzut în mass media doar cum cheltuie Iri milioanele. Măcar la divorț să aflăm cum i-a produs.

Ce a făcut el ca să merite mașinile, fetele, vilele și toaletele de firmă cu care și-a câștigat binemeritatul renume de ”om de afaceri made in  România”?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel