Bunele maniere. Când nu trebuie să spui "Poftă bună"! Greșeala pe care mulți o fac

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Știai că nu trebuie să urezi "Poftă bună!" în anumite situații? Iată când ar fi bine să te abții.

Când mesenii sunt numeroşi, nu se urează "Poftă bună". Începem să mâncăm şi să bem numai după ce stăpâna casei sau stăpânul casei au dat tonul spunând "Poftă bună!" sau "Vă rog să vă serviţi". Mâncarea este servită de gazdă, de către un personal calificat sau, pur şi simplu, platoul cu mâncarea trece din mână în mână. Gazda se serveşte ultima. Nu ne umplem farfuria până la refuz!

Când mâncăm, nu ne tăiem bucăţi prea mari, dar nici prea mici, ca să nu ne cadă din furculiţa. Nu se taie toată bucata de carne de la început (să ne scăpăm de griji) pentru că face impresie proastă. Farfuria trebuie să rămână cât mai curată, după orice fel de mâncare. Când ni se oferă un platou, trebuie să luăm bucata cea mai apropiată de noi.

Vezi și: Trucuri eficiente pentru gospodine. De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete

Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta de sezon

Dacă mai dorim pâine şi coşuleţul este prea departe, îl rugăm pe cel din dreptul lui să ne dea pâine şi acesta trebuie să ofere tot coşul. Nu se dă pâine cu mâna, şi nici nu se ia cu furculiţa. Pâinea o mâncăm rupând câte o bucăţică din ea şi folosind ambele mâini şi nu este voie să facem cocoloaşe.

Scobitorile nu se pun pe masă, dar dacă ai nevoie, ceri discret gazdei şi le foloseşti la baie. Micile accidente trebuie rezolvate de către gazda cu tact, fără multă tevatură, iar persoana care a spart un vas de valoare se cuvine să încerce, în măsura posibilului, să-l înlocuiască.

După ce s-a asigurat ca toţi invitaţii au terminat de mâncat, gazda este prima care se ridica, semn că masa a luat sfârşit. Chiar dacă avem mâncare sau băutură, ne ridicăm şi noi după ce se ridică gazda, dar dacă terminăm înaintea celorlalţi nu avem voie să ne ridicăm şi să plecăm de la masă.

Dacă oferim cuiva un tacâm, îl ţinem de mâner, astfel încât persoana care le ia să le poată apuca tot de-acolo. Tacâmurile cerute se aduc pe un platou sau un şervet

Vezi și: De ce să freci ceapa cu sare, înainte de-a o pune în salată. Trucul excelent al gospodinelor

De ce să ții cartofii congelați în apă rece și să-i fierbi cu oțet, înainte de preparare. Trucul excelent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel