BRAZILIA - GERMANIA 1-7. Mirel Palada: "Ce le pune, dom'le, în cîrnați și în bere?"

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mirel Palada a comentat "marțea neagră" a Braziliei, care a pierdut cu 1-7 în fața Germaniei semifinala CM de Fotbal 2014. Turambar vine cu o idee care ar putea duce la eșecul nemților în ultimul act din Brazilia, pe care îl vor juca în fața câștigătoarei din semifinala Olanda - Argentina: în primele cinci minute din finală, Germania să joace cu naționala de rugby din Noua Zeelandă.

Vezi și: Cele mai amuzante postări pe Twitter după Brazilia - Germania 1-7


Iată cronica scrisă de Mirel Palada după semifinala Brazilia - Germania 1-7:

"Ce le pune, dom'le, în cîrnați și în bere?

Aseară, de nervi, m-am culcat. 

Noroc că m-am culcat pe la începutul meciului, cînd era doar (doar!) 0-1. 

M-am declarat oficial obosit și practicant de rugby și de aikido și am zis că nu vreau să-mi stric seara și creierul enervîndu-mă cu mămăruțele de brazilieni. Aveam o premoniție de clarviziune. Și am băgat capul în pernă. Am stins televizorul. Am stins și laptopul.

Best evening I've had in a while. 

Deci n-am văzut măcelul, deci n-am făcut nici icter negru, nici cancer, nici rîie de nervi.

Singura problemă a fost că n-am oprit și telefonul. Și astfel, semi-adormit, mai tresăream cînd telefonul făcea piu: cîte un prieten care făcea mișto de mine, mama lor de prieteni, cînd brazilienii mai încasau cîte un gol.

Cam așa am văzut meciul aseară: ațipire - piu – tresărire: aha, au mai încasat un gol. Și iar ațipeam, și iar telefonul cel sadic de la prietenii cei sadici făcea piu. Piu piu. Și iar piu. Aproape că puteam să țin scorul în gînd, printre vise. Am adormit în sughițuri sociologice, gândidu-mă la Zico și la Socrates. 

Deci noi ăștia care n-o să putem să ne dezicem de Brazilia nici dacă ne puneți la rotisor, nu ne mai rămîne în disperarea noastră, după ce brazilienii au fost măcelăriți clinic, mai ceva ca la Dieppe sau ca la Dunkerque, decît să ne mutăm speranțele spre ceilalți brazilieni care au rămas în joc: argentinienii și olandezii.

Nu credeți că e cazul ca Olanda totuși să cîștige prima ei cupă mondială?

Eu cred că da. Totul pentru victorie, totul pentru frontul împotriva Germaniei. Să facem totul tovarăși să cîștige Olanda. Olanda, Argentina, nici nu mai contează. Poate să cîștige și All Blacks pînă la urmă, dar nu Germania.

Chiar, uite, asta e o idee bună: băgăm pe teren mai întîi cinci minute echipa All Blacks, îi fezandează un pic pe nemți la coaste, absolut legal de altminteri, cîteva placaje de încălzire, și pe urmă nemții pot să înceapă să joace și finala cu Olanda. Mi se pare normal, corect, conform cu procedurile raționale de la fondurile europene.

În rest, rămîne cum am stabilit: Brazil, estava repolho ontem à noite! Adică, pentru cei care nu au învățat încă germana la școală: fă Brazilio fă, ai fost varză aseară. Fi-v-ar neamurili de rîs să vă fie, mai bine jucați rugby aseară...

:(  :)"

Citește și: "Revoluție" în Brazilia după dezastrul cu Germania - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel