Beneficiu pentru sănătate: Evită să-ți faci patul dimineața

Oamenii de știință susțin că practica multora de a-și aranja patul dimineața după trezire este una nesănătoasă. 

Dacă un lucru atât de simplu precum a-ţi lasă patul nefăcut pe timpul zilei ar părea unora surprinzător, în opinia cercetătorilor o astfel de dezordine este benefică pentru sănătate. Totul se datorează milioanelor de acarieni microscopici care infestează salteaua, pernă şi aşternuturile. Creaturile cu înfăţişare bizară, desprinse parcă din filmele cu extratereştri, se hrănesc cu scamele de piele moartă care se desprind de pe corpul nostru în timpul somnului şi se împrăştie peste tot prin pat, scrie BZi.ro.

Acest lucru face că saltelele, paturile, cearşafurile, pernele şi toate celelalte obiecte aşezate pe pat, să devină un cuib extrem de propice pentru proliferarea acestor vietăţi microscopice. Pe timpul somnului, lenjeria de pe pat preia umiditatea corpului, încurajând dezvoltarea, răspândirea şi înmulţirea acarienilor. Însă, un pat lăsat nefăcut pe timpul zilei "ajută la eliminarea umezelii din cearşafuri şi din saltea, astfel încât acarienii vor muri prin deshidratare".

Într-o intervenţie pentru postul BBC, Dr. Stephen Pretlove a explicat: „Ştim că acarienii pot supravieţui numai în prezenţa umidităţii din atmosfera, folosindu-se de o serie de glande mici poziţionate la exteriorul corpurilor lor pentru a o absorbi".

Un număr mai mic de acarieni de praf se răsfrânge în mod pozitiv asupra sănătăţii corpului, întrucât aceste vietăţi microscopice sunt recunoscute pentru faptul că provoacă alergii şi astm, afecţiuni cu care se confruntă tot mai mulţi oameni în zilele noastre.

Dată viitoare când te trezeşti, evita să-ţi mai faci patul. În cazul de faţă, dezordinea e constructivă! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel