Băsescu se întoarce la Cotroceni. Câți dintre liderii USL s-au întors din concediu?

“In realitate, Traian Basescu a fost demis”, spune Crin Antonescu. Dar in care realitate? In realitatea lui, suspendatul se pregateste sa se intoarca la Cotorceni in ciuda votului a 8,5 milioane de romani care vor trai de aici incolo in realitatea lor,cu procurorii DNA pe cap.

 Un prim efect al deciziei CCR de azi este acela ca se decupleaza pentru mult timp politicul de cetatean. Alegatorul a aflat astazi ca in momentele cheie el nu conteaza, in ciuda evidentelor, si pe termen scurt din asta vor rezulta probabil niste momente de furie si frustrare urmate de resemnare si lipsa de implicare, dupa principiul ca nu are importanta cine voteaza, important e cine numara sau ,in cazul de fata, cine stabileste daca a fost sau nu cvorum!

 Toata povestea asta cu suspendarea si demiterea lui Basescu ne arata acum ca in cel mai bun caz liderii USL - si cand spun liderii nu ma refer doar la Ponta si Antonescu, ci la intreaga pleiada de vicepresedinti, sefi si sefuleti - au fost naivi. In toata aceasta lupta politica au mizat pe o singura carte si nu au avut niciodata un plan B. Au pariat pe neutralitatea politica a CCR, desi stiau foarte bine ca judecatorii de acolo sunt numiti politic, iar asta numai premisa de impartialitate nu e!

Nu au tinut cont de faptul ca multi indivizi din structurile de informatii interne si externe si-au legat pe veci soarta de Traian Basescu si macar din acest punct de vedere nu aveau niciun chef de o schimbare acum, inainte de termen, pe nepregatite si fara garantii!

 Ce au facut liderii USL pentru a contracara aceste doua aspecte? Poporul si-a facut datoria si i-a urmat in numar mare, nu din iubire fata de persoanele domniilor lor, ci din ura fata de domnul presedinte ales si suspendat, iar acum se vede clar ca domnii politicieni nu au facut ceea ce tinea de domniile lor. Cati dintre ei se aflau in concediu, la munte, la mare sau prin tari straine, in timp ce suspendatul punea zilnic tara la cale din garaj?

 Eu sunt convins ca lucrurile nu se vor opri aici si puteti citi pe site ca actuala putere este pe cale sa piarda majoritatea parlamentara pe care se sprijina guvernul Ponta. La asta umbla acum Basescu si PDL si nici macar nu pot fi acuzati ca fac asta pentru ca sta in fisa postului de om politic sa incerci sa-ti dobori adversarul si sa vi tu la putere. Este foarte probabil ca acest lucru sa se intample pana la alegerile parlametare si nu vad ce ar mai putea impiedica planul opozitiei. Din moment ce USL nu a reusit in conditii mult mai prielnice, cand a avut totul de partea sa, dar s-a impiedicat in cvorum pentru ca Ponta nu a avut curajul sa reziste inca 24 de ore, ce motiv as avea sa cred ca va reusi sa se mentina acum la putere cand se vede treaba ca Basescu a recuperat si are foarte multe lucruri de partea sa? Dar la urma urmei,conteaza pentru cetateni ca USL ramane sau nu la putere din moment ce a ratat lamentabil obiectivul declarat?

 Sigur, m-am referit aici la naivitatea liderilor actualei puteri, dar asta e varianta benigna ca sa zic asa. Nu e exclus sa constatam ca in interiorul USL au existat si indivizi cu alta agenda decat cea declarata si intr-o astfel de situatie relatia acestei structuri cu electoratul va avea inca odata de suferit. Cat timp nimeni nu ma lamureste ce a cautat Ioan Rus in guvernul Ponta si de ce nu au fost demarate procedurile pentru numirea Monei Pivniceru la Justitie din timp si nu la spartul targului, cand CSM a plasat discutia cazului dupa ziua in care CCR urma sa decida soarta referendumului, am dreptul sa ma intreb daca sefii USL stiau sau nu ce fac!

Un lucru este clar si periculos in acelasi timp. Acum s-au creat premisele unei rupturi temeinice ce ne poate costa grozav: politicienii cu suspiciunile ce planeaza asupra lor de o parte si electoratul, mai ales cel prezent la referendum de cealta parte. Ceea ce s-a intamplat astazi poate insemna inceputul compromiterii unui sistem care si asa a functionat cu sincope in Romania. Este vorba despre democratie ,concept ce devine mult prea filozofic in tara in care incep sa-ti fie puse la indoiala drepturile si libertatile!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel