Băsescu, interesat de doctoratul lui Ponta?

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

”Dottore” a rostit, ieri președintele Băsescu - cu voce vag disprețuitoare, dar încărcată de subînțelesuri doar de el știute - în finalul unei conferințe de presă lungi și anoste.

Referirea era la premierul Victor Ponta și problemele iscate cu reprezentarea României la Bruxelles. Cei care-l cunosc pe Traian Băsescu știu că el nu face nimic gratuit. De câteva zile, dl. Băsescu insistă asupra titlului de doctor în drept al premierului. După cum evoluează lucrurile, nu m-ar mira să apară lucrarea de doctorat a premierului, în care să găsim câteva pasaje luate cu copy-paste. Nu de alta, dar nu s-au stins încă zgomotele scandalurilor iscate de doctorii Corina Dumitrescu și Ioan Mang.

În treacăt fie spus, pe Traian Băsescu îl trădează iarăși superficialitatea și un anumit soi de urechism. „Dottore” nu este, în limba italiană, apelativul pentru un doctor, nici măcar în Drept. Dottore si dottoressa (corespondentul feminin) sunt pur si simplu formulele politicoase de adresare către un absolvent de facultate. După cum palazzo – în ciuda sonorității înșelătoare - nu e un palat, nici măcar un pălățel, ci orice clădire cu etaje.

Nu cred că doctoratul d-lui Ponta ar interesa publicul larg. Altele sunt lucrurile ce i-ar putea fi reproșate actualului premier. Și sunt, slavă Domnului! Ar fi bine ca dl. Ponta să fie un simplu dottore, adică un simplu absolvent de facultate, oricare, dar un premier de excepție.

În privința doctoratului, înțeleg că dl. Băsescu îl preferă oricum pe dr. Boc (cunoscutul specialist în Drept Neconstituțional). El și clujenii. Restul românilor însă, nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel