Băsescu are dreptate!

srs
srs

In mod obligatoriu, nu numai eu, ci noi toti trebuie sa-i dam dreptate Presedintelui Traian Basescu in legatura cu regiile de stat.

El a afirmat acum ca acolo, in regii, se produc insemnate scurgeri de resurse publice. Si ca acestor pierderi trebuie sa li se puna capat. Iar solutia identificata de Presedintele Romaniei este numirea, la conducerea fiecarei regii, a unui manager privat. Chiar daca reteta aplicata de Traian Basescu este partiala si provizorie, intrucat nu este anuntata privatizarea regiilor de stat, ci doar privatizarea managementului, ideea trebuie salutata. Si sustinuta. Singurul si, in acelasi timp, marele semn de intrebare este daca Traian Basescu va reusi.

In Romania, multe sunt cu fundul in sus. In orice stat democratic care isi traieste ciclic schimbarile in functie de modul in care cetatenii aleg, mutatiile de tip, hai sa le spunem, revolutionar au loc in primul an al mandatului. Cand un presedinte castiga alegerile, daca el este investit de Constitutie cu atributii largi de natura executiva, atunci respectivul presedinte, in baza principiului “castigatorul ia tot”, beneficiaza de o puternica sustinere a populatiei. Si poate declansa reforme pe cat de spectaculoase si pe cat de importante pentru viitorul statului, pe atat de dureroase pentru o parte din electorat. La fel se intampla si atunci cand Guvernul, conform Constitutiei, este cel care detine respectivele atributii. In Romania, in mod normal, Executivul este cel care trebuie sa faca reformele iar seful statului, ca parte a acestui Executiv, le poate inspira si sustine.

Citeşte mai departe pe Corect Nerws

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel