Avocatul Poporului s-a sesizat în legătură cu un posibil caz de discriminare a unor studente nevăzătoare de la Litere

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită lămuriri din partea Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti în legătură cu un posibil caz de discriminare a unor studente nevăzătoare. 'Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 16, art. 32 şi art. 50 din Constituţia României privind egalitatea în drepturi, dreptul la învăţătură şi protecţia persoanelor cu handicap', se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului transmis joi.

Facultatea de Litere preciza în urmă cu o săptămână că a fost demarată o anchetă internă, după ce parlamentarul Adriana Săftoiu ar fi postat pe Facebook cum două studente nevăzătoare ar fi fost discriminate de către unitatea de învăţământ. În comunicat, conducerea facultăţii arăta că a luat cunoştinţă despre postarea parlamentarului şi menţiona că studentele despre care se vorbea în postare nu s-au adresat reprezentanţilor facultăţii.

'În cursul zilei de 12 iunie, conducerea facultăţii a avut discuţii cu studentele. Aceste discuţii au însemnat începutul unei anchete. În calitate de profesor al facultăţii, decanul le-a solicitat în primul rând celor două studente să precizeze dacă au nemulţumiri faţă de modul în care au fost tratate la examenul la care decanul era titularul de curs. A rezultat că fetele nu aveau nemulţumiri faţă de acest curs şi examenul aferent. (...) Conducerea Facultăţii de Litere îşi exprimă totalul angajament în rezolvarea problemelor cu care se pot confrunta nu doar cele două studente, ci orice student cu probleme de sănătate', se arăta în comunicatul instituţiei de învăţământ superior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel