Ce spune Andreea Arsine, câștigătoarea Exatlon, despre activitatea fizică în timpul sarcinii

foto pexels
foto pexels

Activitatea fizică în timpul sarcinii este indicată pentru beneficiile pe care le are atât asupra viitoarei mame, cât și pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului. Câteva sfaturi de la Andreea Arsine Răuțu, câștigătoarea Exatlon.
 
 

Perioada de sarcină vine cu o multitudine de provocări pentru viitoarea mamă, cu schimbările fizice și hormonale, cu gânduri despre sine și despre bebeluș.

Unele femei însărcinate se confruntă cu depresia prenatală, un subiect prea puțin dezbătut în societate, altele trec prin senzații de neputință, de la persoane active la situații în care sunt nevoite să ia o pauză de la tot ce făceau înainte.

Așa cum în viața de zi cu zi, alimentația și sportul sunt importante pentru a fi sănătoși, la fel se întâmplă și în perioada sarcinii. Mai mult, activitatea fizică are multe beneficii, atât pentru viitoarea mamă, cât și pentru bebeluș.

În acest sens, am vorbit cu o fostă atletă de performanță, instructoare de fitness și aerobic, și care în toamnă va deveni mama unui băiețel, Andreea Arsine Răuțu (34 de ani), concurentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, la proba de marș, și câștigătoarea concursului Exatlon 2019.

”Cred că e o perioadă foarte delicată, dincolo de frumusețea și bucuria de a da viață e necesară o atenție și răbdare foarte mare. Schimbările, cel puțin la mine, sunt foarte multe, desigur că diferă de la persoană la persoană însă e nevoie de sprijin din partea apropiaților și înțelegere.

Efortul fizic și alimentația joacă un rol foarte mare în toată această perioadă, iar disciplina și obiceiurile dinainte de sarcină fac diferența”, a declarat Andreea Arsine Răuțu, în exclusivitate, pentru DC Medical.

Citește continuarea pe dcmedical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel