Arsenal nu mai vrea să scape din mâini campionatul. Transferuri de senzație - Havertz (ex Chelsea) și Rice (ex West Ham) se alătură tunarilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Arsenal i-a cumpărat pe Declan Rice (105 milioane de lire sterline) și Kai Havertz (65 de milioane de lire sterline), continuând eforturile de întărire a lotului, pentru îndeplinirea obiectivului de câștigare a Premier League.

 

Arsenal a ajuns la un acord în valoare de 105 milioane de lire sterline pentru a semna cu Declan Rice, mijlocașul Angliei de la West Ham.

Discuțiile între cluburi continuă cu privire la modul în care va fi structurată înțelegerea pentru tânărul de 24 de ani, scrie BBC.

Acordul a fost semnat după apariția unei a treia oferte de la tunari, care au fost anterior refuzați de două ori, după ce nu s-a ajuns din prima la cele 100 de milioane de lire sterline dorite de West Ham.

Anterior, campioana Manchester City, care a pus pe masă o ofertă de 90 de milioane de lire sterline pentru Rice, marți, s-a retras din înțelegeri.

Căpitanul Hammers Rice a ajuns în lotul celor de la West Ham în 2014, când s-a despărțit de academia de la Chelse.

La începutul acestei luni, i-a condus pe cei de la West Ham către câștigarea Europa Conference League, primul lor trofeu major în 43 de ani. Contractul său nou urma să expire în 2024.

Oferta lui Arsenal este compusă dintr-o sumă inițială de 100 de milioane de lire sterline plus 5 milioane de lire sterline în suplimente. Taxa inițială este egală cu recordul britanic pe care Manchester City l-a plătit pentru mijlocașul Jack Grealish.

La începutul acestei luni, mijlocașul Angliei, Jude Bellingham, a semnat cu Real Madrid pentru o sumă inițială de 88,5 milioane de lire sterline, deși această înțelegere ar putea ajunge la 115 de milioane de lire sterline dacă sunt activate suplimente.

Cea mai scumpă semnare din Premier League este taxa de transfer de 121 de milioane de euro (107 milioane de lire sterline) pe care Chelsea a plătit-o celor de la Benfica pentru mijlocașul argentinian Enzo Fernandez, în ianuarie.

Și Kai Havertz s-a alăturat tunarilor

Atacantul german Kai Havertz s-a transferat de la echipa de fotbal Chelsea la Arsenal, cu care a semnat un contract de lungă durată, au anunţat tunarii, miercuri, citaţi de AFP.

Nu au fost făcute cunoscute nici durata acordului şi nici preţul de transfer, dar presa britanică evocă suma de 65 de milioane de lire sterline, adică 75 de milioane de euro.

Aceasta este prima mutare cu greutate făcută de Arsenal în această vară. Vicecampioana Angliei încearcă să mai dea o lovitură de anvergură, prin aducerea mijlocaşului Declan Rice, de la West Ham, pentru care a făcut mai multe oferte.

Clubul din nordul Londrei a ales să îl aducă pe Havertz, un jucător tehnic şi cu gabarit (1,93 metri), în vârstă de 24 de ani, un jucător important al naţionalei Germaniei, al cărei tricou l-a purtat de 35 de ori până acum, marcând 13 goluri.

Kai este un jucător de mare calitate. El este foarte polivalent şi inteligent. Va aduce un plus de forţă la mijloc şi varietate în joc, a comentat antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta.

Havertz venise la Chelsea în vara anului 2020, cu statutul de vedetă a fotbalului german, după patru sezoane petrecute la Bayer Leverkusen, echipă la care doborâse toate recordurile de precocitate. Chelsea a plătit atunci 71 de milioane de lire, inclusiv bonusuri de performanţă, el fiind al doilea cel mai scump transfer al clubului, după portarul Kepa Arrizabalaga.

Însă, Havertz nu a reuşit să marcheze constant pe Stamford Bridge, chiar dacă a marcat 32 de goluri în 139 de meciuri jucate pentru Blues, furnizând şi 15 pase decisive.

El a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea în 2021, marcând singurul gol al finalei cu Manchester City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel