Prognoza meteo, vremea pe regiuni. Directorul ANM anunță temperaturi de 22-23 de grade Celsius

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 18 - 31 octombrie. 

După ce vremea s-a răcit drastic în ultima perioadă, iar la cote înalte s-au înregistrat ninsori abundente, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie anunță temperaturi în creștere și zile cu soare.

”În a doua parte a acestei săptămâni, începând chiar de miercuri, joi și vineri, este posibil să consemnăm 22 chiar 23 de grade Celsius în regiunile extracarpatice. Inclusiv în Capitală ne așteptăm să înregistrăm valori de 22 de grade. Mâine contăm la nivelul maximelor de valori în creștere, 10-18 grade, miercuri  20 de grade, astfel încât joi, vineri putem avea chiar 23 de grade în partea de Vest, Sud-Vest, în Sud și Sud-Est. Și valorile minime vor înregistra de la o zi la alta valori în creștere. Dacă în această dimineață am avut minus - 3 până la + 8 grade, cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei, de la o zi la alta și minimele vor mai crește, astfel încât să consemnăm valori între 3 până la 12 grade. Sfârșitul de săptămână va aduce însă o schimbare. Din nou o masă de aer rece va aborda zona țării noastre, astfel încât valorile termice să se situeze în jurul mediei climatologice specifice perioadei, cu maxime de 11-18 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu în direct la Antena 3. 

Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT 

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv o  medie a maximelor de 16 grade și minime de 4...6 grade, apoi vremea se va încălzi, urmând să  devină caldă în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, când se vor atinge maxime de 20...22 de grade  și minime de 8...10 grade. Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a  temperaturii aerului, la maxime de numai 12...13 grade și minime de 2...4 grade. În a doua saptămână vor fi temperaturi usor mai ridicate, la o medie a valorilor maxime de 15...16 grade  și minime ce se vor situa în jurul valorii de 6 grade. 

Vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27  octombrie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

Vremea va fi normală sub aspect termic în primele 2 zile ale intervalului, când media  regională a maximelor va fi de 16 grade, iar a celor minime se va situa în jurul a 5 grade. Pentru  perioada 20 – 22 octombrie se estimează încălzirea treptată a vremii, până la maxime în  general peste 20 de grade și minime în medie de 8...10 grade, cu cele mai ridicate valori în  zonele de deal. La finalul săptămânii se va răci accentuat, astfel în zilele de 23 și 24 octombrie  media temperaturilor maximelor va fi de numai 12...14 grade, iar minimele se vor situa în jurul  valorii de 4 grade. În ultima săptămână de octombrie nu vor fi variații semnificative ale  temperaturii, dar tendința va fi de încălzire ușoară până la valori ușor peste normalul perioadei,  respectiv, o medie regională a maximelor de 16 grade și de 6 grade pentru minimele nocturne.   

Vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27  octombrie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 13 grade, vremea se va  încălzi semnificativ, devenind caldă pentru această perioadă cu maxime de 18...20 de grade. Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a temperaturii aerului, la maxime de numai 10...12 grade, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate valori ușor mai  ridicate, la o medie de 12...14 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime  vor fi, în medie de 2...4 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 5...7  grade, dar și mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională în jur de 0  grade. 

Se vor semnala ploi locale în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și spre  finalul lunii.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

În debutul perioadei, nu vor fi variații termice față de zilele anterioare, însă în zilele de 20,  21 și 22 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi atât la maxime,  ce vor atinge o medie de 18 grade, cât și la minime care vor ajunge până în jur de 8 grade (mai  ridicate decât cele climatologic specifice pentru această perioadă). Se va răci și în această  regiune la finalul săptămânii, când media temperaturilor maximelor va ajunge la 10...12 grade,  iar minimele se vor apropia 0 grade. Pentru ultima săptămână de octombrie sunt estimate valori  ușor peste normalul perioadei, respectiv, o medie regională a maximelor ce va urca la 14 grade și minime în general pozitive, la o medie de 3...5 grade. 

Până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior se vor semnala ploi  locale, cu o probabilitate mai ridicată în 22 și 23 octombrie și după 27 octombrie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA 

În debutul perioadei, nu vor fi variații termice față de zilele anterioare, însă în zilele de 20,  21 și 22 octombrie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime la  nivelul regiunii, în general de 20...23 de grade și minime nocturne care vor ajunge la 7...9  grade. Vremea se va răci în perioada 24 – 26 octombrie, astfel că se va ajunge la o medie a  maximelor de 12 grade și de 2...3 grade pentru minime. Pentru finalul lunii octombrie sunt  estimate valori termice ușor mai ridicate, maxime în medie de 14...15 grade și minime de 4...6  grade. 

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul pluviometric se va menține în  general deficitar. Excepție va face ziua de 23 octombrie și perioada 27-31 octomrbrie când sunt  posibile ploi locale.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA 

În primele 3 zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale,  respectiv maxime la nivelul regiunii de 15....16 grade și minime în general de 7...8 grade.  Vremea va deveni caldă în perioada 21 – 23 octombrie, când sunt estimate maxime de 18....20  de grade și minime de 8...11 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel în zilele de 24, 25 și 26 octombrie media temperaturilor maxime va fi de numai 12...13 grade, iar minimele se vor situa  în jurul valorii de 6 grade. La finalul lunii octombrie nu vor fi variații semnificative ale  temperaturii, totuși tendința va fi de încălzire ușoară până la o medie regională a maximelor de 15...16 grade și de 7...8 grade pentru minimele nocturne. 

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 23-25 octombrie, iar în restul  intervalului, doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

Vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată în prima săptămână, astfel  de la valori medii ale maximelor de 16 grade se va ajunge la 20...22 de grade în zilele de 21 și  22 octombrie. Spre finalul săptămânii se va răci, până la o medie regională a temperaturilor  maxime de 12...13 grade, apoi se va încălzi ușor, astfel încât în perioada 27-31 octombrie  media valorilor diurne va tinde spre 16...17 grade. Pe parcursul celor două săptămâni,  temperaturile minime vor fi în medie de 5...6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când  se vor atinge 8...9 grade, dar și mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie  regională de 2...3 grade. 

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 23 și 24 octombrie. În restul  intervalului, potrivit estimărilor disponibile la această dată condițiile pentru ploi slabe vor fi  destul de reduse.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 17...18 grade, urmând să  crească la 20 de grade în 22 octombrie când vremea va deveni caldă. Ulterior se va răci treptat,  astfel în zilele de 24, 25 și 26 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12...13 grade, iar pentru finalul lunii octombrie sunt estimate maxime în jur de 16 grade. Media regională a temperaturilor medii va fi de 4...6 grade, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când  se vor atinge 8...10 grade. 

Se vor semnala ploi, cu o probabilitate destul de ridicată în 22 și 23 octombrie, dar și la  final de octombrie, dar numai izolat și trecător.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE 

După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 6...7 grade, vremea se  va încălzi, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va atinge 12 grade. Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemnă o scădere a temperaturii aerului, la maxime de numai 3...4 grade, iar pentru a doua săptămână sunt așteptate valori ușor mai  ridicate, la o medie de 6...8 grade. Temperaturile minime vor fi în general negative, în medie de -2...0 grade, și doar în intervalul 20 – 23 octombrie vor atinge valori de 3...4 grade.   

Până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior, temporar se vor  semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 22 și 23 octombrie (când și cantitățile de  apă pot fi mai însemnate), și după 27 octombrie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy