ANM, vreme august. Cât mai durează valul de caniculă în România. Elena Mateescu vine cu toate explicațiile

Foto Pexels
Foto Pexels

Elena Mateescu, director ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Duminică, 1 august, Elena Mateescu a spus, la Antena 3, că în regiunile Crișana, Maramureș și, local, Banat, Transilvania și nordul Moldovei vor fi condiții de instabilitate termică accentuată până mâine dimineață, la ora 2.00. Totodată, directorul ANM spune că valul de temperaturi caniculare va lua o pauză la jumătatea săptămânii viitoare.

„O vreme în continuare deosebit de călduroasă, caniculară și cu disconfort termic accentuat. Înregistrăm 40 de grade Celsius la Bechet, 39 la Calafat, 38 la București. Vorbim de temperaturi măsurate în condiții standard, dar temperaturile resimțite sunt între 40 și 43 de grade Celsius. Vorbim de valori care, în această zi, vor fi cele mai ridicate în special în Muntenia, Oltenia, Banat, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei.

În același timp, trebuie să menționăm și condițiile de instabilitate termică accentuată, până mâine dimineață, la ora 2.00, este posibil ca în Crișana, Maramureș și local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei să consemnăm perioade de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 de km/h și nu în ultimul rând cantități de apă între 25, până la 30 de litri pe metru pătrat. Capitala este ferită de instabilitate atmosferică accentuată, mai degrabă discutăm de valori de temperaturi între 38 până la 40 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu. 

„Pentru mâine am prelungit avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei, sudul Moldovei, acolo unde disconfortul termic va rămâne în continuare deosebit de accentuat. (...) Prima jumătate a săptămânii viitoare este posibil să se caracterizeze prin același ecart al valorilor de 36-37 de grade. După aceea, ne apropiem de normalul termic al acestei perioade, pentru că este posibil să consemnăm valori care să se situeze în jurul a 30-34 de grade Celsius până în jurul datei de 8 august, după care din nou vorbim de valori care să atingă și să depășească pragul unei zile de caniculă”, a explicat Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel