ANM, prognoză meteo decembrie. Cer noros, ploaie sau burniță și polei în București

Foto Pexels
Foto Pexels

ANM are o prognoză specială pentru București.

Începând de miercuri seară, în Capitală, cerul va fi noros și se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau burniță ce vor depune polei, arată prognoza specială a Administrației Naționale de Meteorologie pentru București.

Meteorologii avertizează că bucureștenii vor avea parte, începând de miercuri, ora 18.00, până joi, la ora 8.00, de cer noros și ploaie sau burniță ce vor depune polei. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vreme ianuarie 2022. Florinela Georgescu: Cele mai scăzute temperaturi din tot timpul anului 

Directorul Școlii Naționale de Meteorologie (SNM), Florinela Georgescu, a vorbit, la DCNewsTV, despre semnalul cu privire la vreme în luna ianuarie.

„Este foarte posibil ca prima parte a lunii ianuarie să înceapă cu temperaturi mai scăzute. Tot avem acest semnal că luna ianuarie, cel puțin prima parte, ar putea să fie cu temperaturi apropiate de normă sau sub normă. Chiar și normale, înseamnă temperaturi destul de scăzute, pentru că știm că luna ianuarie este luna cu temperaturile cele mai scăzute din tot timpul anului. Dacă spunem că ianuarie va fi o lună normală din punct de vedere termic, înseamnă că va trebui să ne așteptăm și la perioade cu temperaturi mai scăzute”, a precizat Florinela Georgescu, în emisiunea DCNews. 

 

Proiecte majore la ANM. Elena Mateescu: În 2022, provocările vor fi la fel de mari

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre proiectele de viitor ale instituției:

„Pentru 2022, cu siguranță provocările vor fi la fel de mari. În ianuarie trebuie să pornim cu implementarea celor două obiective din cadrul proiectului Inframeteo: construcția clădirii viitorului Centru European de Agrometeorologie și achiziția celor șapte radare noi Doppler, care sunt obiective semnificative finanțate prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare) 2014-2020.

Și, sigur că da, activitatea operațională de prognoză și avertizare, pentru că observăm de la an la an provocări din ce în ce mai mari în ceea ce privește numărul alertelor meteorologice și relația cu publicul către care trebuie să venim și să aducem la zi toate informațiile necesare“, a precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel