COD PORTOCALIU  ANM, noi avertizări. COD PORTOCALIU de ploi, 70 litri pe metru pătrat. Cât durează vremea rea

Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels
Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels

ANM a actualizat prognoza meteo, iar în mai multe regiuni din ţară codul galben s-a transformat în cod portocaliu. 

"Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrânge spre nord-estul țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp", transmite ANM.

Cod Portocaliu de ploi până vineri dimineaţă 

"În județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40...70 l/mp", arată ANM. Avertizarea e valabilă până vineri, 29 aprilie, la ora 6:00.

Prognoza meteo Bucureşti 

Cerul va prezenta înnorări temporare și vor fi perioade, cu o probabilitate mai mare după orele amiezii, cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, posibil însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 8...10 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață, mai arată ANM.

Atenţie, ŞOFERI! Poliţia Rutieră, mesaj pentru cei care merg cu maşina pe ploaie

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, la nivel național, precum și pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt normale.

În aceste împrejurări, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depășiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule și să circule cu foarte mare atenție, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere", transmite Poliţia Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel