Există multe moduri de a consuma peștele. Poate fi pregătit la aburi, prăjit sau pane, la grătar, la cuptor, în sos, alături de legume etc. Una dintre probleme este că oamenii consumă foarte puțin pește.
Consumul acestui aliment în dietele sănătoase este esențial. Este bine-cunoscut faptul că peștele aduce beneficii cardiovasculare. Este important să ținem cont, atunci când alegem ce pește să consumăm, de varietatea existentă, deși unul dintre cele mai valoroase este, fără îndoială, peștele albastru.
Peștele albastru este un aliat de nădejde în lupta împotriva colesterolului. Este adevărat că, atunci când ne gândim la această categorie, ne vin în minte somonul sau sardinele, însă există și alte specii care oferă numeroase beneficii pentru organism. Un exemplu în acest sens este macroul.
Beneficii ale macroului
Macroul este un pește cu un gust foarte plăcut și un conținut ridicat de omega-3, un acid gras eficient împotriva LDL-ului sau a colesterolului „rău”. Această proprietate este, de asemenea, comună și altor pești, precum sardinele. Acest aliment sprijină producerea de colagen, având un efect benefic asupra articulațiilor și pielii.
Unul dintre marile avantaje ale consumului de macrou este că, de obicei, are un preț foarte accesibil în supermarketuri. Pe lângă beneficiile menționate anterior, macroul oferă proteine, fosfor (esențial pentru memorie), niacină și vitaminele B6, B12 și D. De asemenea, este sănătos și atunci când este consumat sub formă de conservă.
De fapt, în această formă, este bogat în vitamina A, care ajută la regenerarea țesuturilor corpului și la creșterea oaselor. Conține vitamina E, fiind astfel o sursă de antioxidanți ce contribuie la prevenirea bolilor degenerative. Macroul este, de asemenea, bogat în iod, un mineral esențial pentru glanda tiroidă, cea care ajută la dezvoltarea bebelușilor. Din acest motiv, este unul dintre cei mai potriviți pești pentru femeile însărcinate, potrivit 20minutos.es.