Gogoși rusești cu măr
Ingrediente
10 linguri făină
2 linguri zahăr
130 ml apă
2 buc mere
1 buc ouă
10 gr zahăr vanilat
5 gr praf de copt
după gust coajă de lămâie
praf de sare
500 ml ulei
1 lingură zahăr pudră
Vezi și: Clătite norvegiene. Rețeta delicioasă de Pannekaker
GOGOȘI pufoase umplute cu CIOCOLATĂ. Sunt prea bune! Rețeta fabuloasă
Cum se prepară
Pregătirea aluatului durează 5 minute. Puneţi ingredientele uscate, apoi cele pe “umede” şi râdeţi merele curăţate direct în aluat, apoi amestecaţi totul. Gata aluatul! Încingeţi uleiul într-o cratiţă mai adâncă şi, când e gata de prăjit, lăsaţi focul mic, potrivit gatesc.ro.
Cu o lingură, puneţi aluat în cratiţă şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi gogoşile cu o spumieră pe o farfurie pregătită cu şervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi mutaţi-le într-un bol, pudraţi-le cu zahăr, dacă vreţi, şi serviţi-le. Cei dragi vor fi încântați și veți repeta rețeta.
BONUS: Gogoși libaneze
Ingrediente
- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).
Vezi și: De ce să pui cola în aluatul de gogoși. Trucul cu rezultate de excepție
Cum se prepară
Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.
Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa, în funcție de preferințele celor care le servesc.
Vezi și: GOGOȘI ungurești. Desertul PUFOS și AROMAT. Rețeta banală, dar delicioasă
Gogoși italiene din aluat de pizza. Sunt absolut demențiale. Încearcă și tu rețeta de "Zeppole"!