Ingredientul secret care îți va garanta o omletă cremoasă și pufoasă este... amidonul. Se pune cam jumătate de linguriță pentru fiecare ou în parte, potrivit retete.unica.ro. Sparge ouăle într-un bol. Într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) și apoi adaugă peste ouă și bate-le bine.
Pune o tigaie care nu lipește la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topește untul și face mici bule (semn că s-a încins), adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc și amestecă larg, făcând câte o rotație completă pe secundă. Și repeți timp de 17-22 secunde. Chiar dacă ți se pare că e prea puțin făcută, te înșeli: agentul de îngroșare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire.
Vezi și: CUM FACI să-ți iasă MĂMĂLIGA bună, ca la carte. CÂND și CUM se pune MĂLAIUL în apă
GOGOȘI BULGĂREȘTI. Alternativa la SCOVERGILE românești. Ies FRAGEDE și gustoase!