DCNews Lifestyle Retete Cum faci cea mai bună SOCATĂ. Rețeta învățată de la bunica

Cum faci cea mai bună SOCATĂ. Rețeta învățată de la bunica

Ingrediente

- 10 flori de soc

- 1 kg de zahăr

- 4 lămâi tăiate felii (se păstrează coaja, dacă nu este tratată chimic)

- 5-7 grame drojdie sau o lingură cu boabe de orez (pentru a asigura fermentaţia)

- 10 litri apă plată

Vezi și: Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Rețeta simplă și rapidă

Cum se prepară socata

Punem 4-6 linguri de zahăr la caramelizată, iar când se topeşte şi capătă culoarea arămie, stingem cu apă. Toate ingredientele le punem într-un borcan mare, amestecăm şi acoperim vasul, scrie adevarul.ro. Lăsăm să fermenteze cel puţin patru zile şi amestecăm zilnic de două ori pentru ca zahărul să se topească. Dacă lăsăm prea mult la fermentat, riscăm să se alcoolizeze. Socata se servește în pahare înalte, cu o feliuţă de lămâie, cuburi de gheaţă şi o frunzuliţă de mentă.

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele