DCNews Lifestyle Retete Ce să pui în CAFEA pentru o AROMĂ INTENSĂ. Substanțele dăunatoare vor fi înlăturate

Ce să pui în CAFEA pentru o AROMĂ INTENSĂ. Substanțele dăunatoare vor fi înlăturate

Nucşoara (Myristica fragrans) are o aromă fină şi un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esenţiale care aduc a portocală, lămâie şi camfor, scrie frunza-verde.ro. În Orient, nucşoară se adăuga în cafea şi ceai iar grecii o combină şi cu scorţişoară. Italienii o adaugă şi în sucul de roşii, evidenţiind latura picantă a condimentului. 

Nucşoara are proprietatea de a creşte temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale, este un eficient stimulent nervos şi are efecte analgezice.

Pentru o aromă intensă, poţi adăuga în cafea şi puţin cardamon, care are neutralizează substanţele toxice din cafea (2-3 boabe la o ceaşcă sau un vârf de linguriţă dacă e deja măcinat).

Vezi și: Cel mai bun amestec pentru cafea. Aromă excepțională, după ce îl pui în ceașcă

Cum faci OMLETĂ PUFOASĂ și CREMOASĂ. Ingredientul SECRET pe care trebuie să-l adaugi

Știri similare din categoria Retete Vezi toate articolele