Din această rețetă ies 12 brioșe delicioase. Timp de preparare: 50 minute.
Ingrediente:
3 banane
2 ouă
150g făină fără gluten
scorțișoară
un pliculeț de praf de copt
o mână de afine
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Cu ajutorul unei furculițe pisăm bananele într-un bol până când acestea se transformă într-o pastă. Adăugăm cele două ouă și amestecăm cu un tel.
Adăugăm făina, praful de copt și 3 lingurițe de scorțișoară. Punem compoziția în forme de brioșe. Adăugăm câteva afine peste fiecare brioșă și amestecăm cu ajutorul cozii unei lingurițe pentru a ne asigura că acestea se încorporează în aluat. Lăsăm la cuptor pentru 40 de grade. Poftă bună!
VEZI ȘI: Paste fără gluten cu sos roșu, rețetă de Raluca Rotariu. Ingredientul opțional care schimbă totul în farfurie
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: paste fără gluten cu sos roșu. Este o rețetă ideală pentru femeile cu endometrioză, dar și pentru persoanele care vor să înceapă să mânănânce sănătos.
În rândurile de mai jos, Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne spune cum să pregătim paste fără gluten cu sos roșu.
Rețetă paste fără gluten cu sos roșu
Porții: 2
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
250g paste fără gluten
80g piure de tomate
4 căței de usturoi
4 linguri de unt clarificat/ulei de măsline
o linguriță de busuioc
o linguriță de oregano
o linguriță de sare
o linguriță de piper
Opțional: o lingură de fulgi de drojdie inactivă.
Mod de preparare:
Într-o oală punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să nu scurgem pastele înainte de a păstra două polonice din apa în care au fiert acestea. Punem la încins untul clarificat sau uleiul de măsline într-o tigaie. Curățăm cățeii de usturoi, îi tăiem în felii subțiri și îi adăugăm peste unt.
ÎI lăsăm la călit timp de 3-4 minute la foc mediu-mic. Adăugăm peste ei piureul de tomate și amestecăm timp de 2 minute, până când acesta se încălzește. Adăugăm cele două polonice din apa în care au fiert pastele și amestecăm totul până când obținem o compoziție omogenă. Lăsăm sosul la foc mic timp de 4 minute și amestecăm din când în când pentru ca acesta să nu se prindă. Oprim focul și adăugăm condimentele. Amestecăm sosul cu pastele și presăram deasupra fulgii de drojdie.