Urmărește emisiunea live


Alina, lasă bormașina!

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Am auzit-o, la radio, pe Alina Gorghiu, vorbind despre familie, sarcină, viitorul copil. Parcă ascultam o declarație politică. Frazele se așterneau, una după alta, politicoase, corecte, super-corecte chiar, rostite cu grație, cu talent. Dar la sfârșit nu duceau nicăieri. Nu rămâne nimic, dincolo de momentul oficial.  Ca o mișcare de bormașină: se învârte în gol, la nesfârșit.

Poate nu e rău. Din ce văd la televizior, prin alte părți, ăsta este modelul. Așa vorbesc politicienii, afară. O mare diferență față de stilul impus de Traian Băsescu, în ultimul deceniu. Ceea ce ar putea, chiar, să fie bine.

Și atunci, de ce să îi preia, într-un stil elegant, totuși, o teză care l-a consacrat? Atacul la politicienii români, lansat de câte ori avea ocazia, de parcă el ar fi fost de pe Marte.

Întrebată dacă și-ar sfătui copilul să intre în politică, Alina Gorghiu a spus: întâi să aibă o meserie! Apoi a dat procente: ”...%” dintre politicieni, dacă nu mai sunt în politică nu știu să facă altceva, meseria este de bază etc. Știți placa lui Băsescu: eu sunt comandant de navă, mă întorc pe mare, bla, bla, bla. (Bla, bla, bla fiindcă ieri, l-am văzut în Sala Palatului, nu pe vapor...).

În fine, al doilea om politic din țară, sau poate primul, funcție de sondaje, spune că parlamentarii sunt nașpeți, că nu muncesc, dovadă că n-au o meserie, iar politica e ceva pentru timpul liber, o faci cu mănuși de protecție, ținându-te de nas. Iar profesionalizarea clasei politice, să fie pe la ei, pe afară.

Nu cred că va reuși, prin preluarea discursului lui Băsescu, să-i ia și publicul. Dar va confirma decizia supăraților pe partide, inclusiv PNL, care pleacă la formațiuni antisistem... care sunt adevăratul adversar al PNL, pe Dreapta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel