Adrian Năstase, propunere de lectură pentru o zi de marți - amnistii și grațieri

Fostul premier Adrian Năstase îndeamnă la lectură, oferind chiar și o temă adecvată pentru a doua zi a săptămânii, respectiv despre grațieri și amnistii.

În cea mai recentă postare pe blogul personal, Adrian Năstase recomandă lecturarea unei cărți apărute într-o "perioadă tulbure", precizând însă că nu este vorba de un nou proiect de grațiere.

"Astăzi e marti, asa că m-am gândit la un temă potrivită. Mi se pare că un subiect legat de amnistii si gratieri ar fi adecvat. Asa că vă propun lectura unei cărti publicate intr-o perioadă tulbure – monarhică si democrat populară. Vă asigur, nu este vorba de un nou proiect de gratiere, ci doar de o trimitere bibliografică. In 1948, a apărut o lucrare, semnata de V. Pantelimonescu, intitulată „Amnistii si gratieri. Legislatie, adnotări si jurisprudentă", cuprinzând legile si decretele de amnistie si gratieri intre 23 august 1944 si 1 septembrie 1948. Deci, intr-un interval de 4 ani. Au fost 23 de legi de amnistie si 3 legi de gratiere. Nu vă spun ce scrie in ele, ca să nu se inspire cineva si sa depună vreun proiect la parlament, preluând idei din reglementările acelor ani", precizează Adrian Năstase pe blogul personal.

Traian Băsescu: Nu l-am urât pe Adrian Năstase. Nu pot să urăsc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel