A murit unul din pacienții transferați de la spitalul incendiat din Constanța

A murit unul din pacienții transferați de la spitalul incendiat din Constanța  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
A murit unul din pacienții transferați de la spitalul incendiat din Constanța / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Unul din pacienții care a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a murit.

Potrivit Digi24, unul din pacienții care au fost transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, atunci când în unitatea medicală a izbucnit un incendiu, a murit. Prefectul județului Constanța a confirmat acest lucru.

Bărbatul avea vârsta de peste 60 de ani și nu a murit din cauza incendiului, ci din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus.

Unde sunt pacienții transferați de la spitalul ars din Constanța. 7 sunt la ATI COVID

Medicul Rodica Tudoran a oferit mai multe detalii despre transferul paciențiilor din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde, astăzi, a avut loc un incendiu.

S-au evacuat pacienţii în trei unităţi sanitare: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța, Spitalul de Pneumologie Palazu Mare şi Spitalul Militar Constanța. Toate cele trei dispun de paturi cu oxigen, iar la cel judeţean s-au deschis paturi noi de ATI prin realocarea unor locuri în ATI Chirurgie cardiovasculară pentru pacienţii veniţi de la Infecţioase şi s-a deschis un salon de post-operator în fosta zonă a Ortopediei, la etajul 5. Am primit la Judeţean, în UPU, 42 de pacienţi şi trei membri ai personalului medical de intervenţie. Din păcate, un pacient, în afara celor 42 sosiţi, a decedat.

În Spitalul Judeţean s-au internat 16 pacienţi, dintre care 7 pacienţi în ATI COVID, un  pacient în cardiologie zona de izolare COVID, doi pacienţi în Pediatrie - o mamă şi un copil - şi şase au fost internați în zona de postoperator, etajul 5 COVID", deschisă astăzi, a spus dr. Rodica Tudoran.

"Am transferat din cei 42 de pacienţi iniţial primiţi şi evaluaţi de către noi şapte la Spitalul de Pneumologie Palazu Mare, pacienţi stabili, care necesitau doar o sursă de oxigen. La Spitalul Agigea, au fost transferaţi zece pacienţi. La domiciliu, la cerere, au plecat 3 pacienţi din cei 42 sosiţi - doi copii şi mama unuia dintre ei.

La ora actuală, în UPU, mai sunt din pacienţii de la Infecţioase şase pacienţi şi trei membri ai personalului de intervenţie care sunt în curs de tratament şi evaluare. De la Spitalul Militar, am primit doi pacienţi. La Spitalul Militar, iniţial, au ajuns 29 de pacienţi şi, din păcate, un pacient a decedat în timpul transportului şi a fost resuscitat fără succes. La Spitalul de Pneumologie, sunt 50 de pacienţi, incluzându-i şi pe cei 7 pe care i-am transferat noi de la Judeţean", a mai spus medicul.

"Instalația de detecție a incendiilor nu exista!"

"Exista senzor pentru oxigen, existau în saloane am înțeles, dar instalația de detecție a incendiilor nu exista! Spitalul de Boli Infecțioase trebuie să dea aceste explicații, dar vreau să subliniez că aici nu putem nici să tragem la răspundere, nici nimic. Există un procuror care investighează cazul și există o analiză a tot ce s-a întâmplat, se uită la toate datele, la toate documente, vorbește cu toată lumea înainte de a ieși cu o concluzie", a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă.

Încercau să identifice finanțarea, a spus Raed Arafat, despre problemele din spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel