A fost scos pe piaţă softul care sparge PIN-ul oricărui telefon

enter-passcode
enter-passcode

O companie suedeză a creat un soft care poate sparge parola oricărui smartphone în doar câteva minute şi copia orice date de pe el, indiferent de sistemul de operare.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Softul firmei Micro Systemation este folosit de autorităţile din peste 60 de ţări. 98% din secţiile de poliţie din Marea Britanie, spre exemplu, folosesc XRY, iar FBI este, la rândul lui, un client fidel al suedezillor. De departe cel mai mare utilizator al softului Micro Systemation este armata SUA, potrivit directorului de marketing Mike Dickinson, informează Gândul.

Practic, softul introduce foarte rapid toate combinatiile posibile de parole formate din patru cifre. O dată deblocat telefonul, XRY poate extrage orice fel de informaţii de pe el, de la coordonate GPS la SMS-uri şi e-mail-uri, explică Forbes.

Cum vânzările de smartphone-uri au înregistrat o creştere spectaculoasă în toată lumea, Dickinson spune că afacerile sunt cât se poate de prospere pentru Micro Systemation. "Mica noastră companie şi-a mărit profitul cu mai bine de 25% an de an. Am câştigat 18 milioane de dolari în 2010, de la 12 milioane câte am încasat în anul precedent, şi ne-am dublat numărul anagajaţilor din 2009", a explicat Dickinson.

Reprezentantul companiei suedeze a postat pe YouTube un filmuleţ în care demonstrează cum funcţionează XRY, însă înregistrarea a dispărut în scurt timp de pe internet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel