EXCLUSIV  2018, punct de cotitură pentru România. Liderul masonilor, declarații în premieră-VIDEO

Masoneria Română a jucat un rol fundamental în Marea Unire de la 1918. În 2018 se împlinesc 100 de ani de la acest moment, fiind un punct de cotitură extrem de important pentru țara noastră.

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, invitat la DC News Live, a vorbit despre acest subiect.

"Fără îndoială, noi am gândit, pentru la anul, organizarea a două evenimente care să aducă în fața românilor amintirea a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 100 de ani, precum și rolul pe care o serie întreagă de personalități care au fost și masoni, l-au jucat la momentul respectiv - Alexandru Vaida-Voievod, Viorel Tilea, Mihai Șerban, Voicu Nițescu, Traian Vuia, Mihai Șerban, Gheorghe Crișan, Ion Pillat, Nicolae Titulescu, Ion Nistor, domnul general Traian Moșoiu. Sunt niște personalități extraordinare ale României care erau și masoni. Masoneria a avut un rol important. Istoricii stabilesc dacă a fost un rol foarte important sau mai puțin important, dar cu siguranță acest rol a existat și nu poate fi neglijat.

Cu siguranță, vom organiza două evenimente. Vom anunța data organizării pentru că astăzi, în România, Marea Lojă, nu cred că mai poate fi acuzată de lipsă de transparență. Noi organizăm multe evenimente la care invităm societatea civilă. Sunt trei domenii în care masoneria se implică pentru că așa trebuie - educația, cultura și sistemul medical în încercarea de a ajuta această populație să aibă o stare de sănătate cât mai bună. Sunt lucruri pe care noi le facem fără tam-tam, dar pe care știm să le punem în evidență dacă cineva ne întreabă sau dacă suntem de părere că este ceva care trebuie evidențiat", a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România.

Vedeți răspunsul, pe larg, începând cu minutul 14:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel