”Sully: Miracolul de pe râul Hudson”, filmul care vă va cutremura

”Sully: Miracolul de pe râul Hudson”. Înainte să vă povestesc, priviți trailerul. 

Și eu m-am uitat la el. De fiecare dată mi-a inspirat aceeași emoție, m-am uitat cu aceeași atenție. Fără explicație. Poate pentru că totul a fost trăit acum șapte ani de 155 de oameni. Poate cuvintele bine alese. Poate ”Nimeni nu ne-a spus că vom pierde ambele motoare la o altitudine mai mică decât oricare alt avion din istorie” sau ”După 42 de ani de zbor voi fi judecat pentru 208 secunde”. 

A început filmul. Mă așteptam să înceapă cu decolarea, ca orice alt film de acest gen. A început cu un coșmar: un avion se prăbușea în clădiri și exploda. Era coșmarul căpitanului Sully Sullenberger, după ce salvase 155 de oameni. Pe toți. Investigația care parcă dorea să-l scoată vinovat îl făcea să se simtă așa. Știa că i-a salvat pe toți, dar nu știa dacă el a fost cel care i-a pus în pericol. Toate investigațiile făcute pe calculator, toate simulările arătau că putea să ajungă pe două piste în timp util. Sentimentul că poate a greșit îl măcina. 

Avionul pilotat de căpitanul Sully nu se prăbușise, amerizase. S-a întâmplat în ziua de 15 ianuarie 2009. Canalele de știri nu dădeau șanse de supraviețuire pasagerilor cu 2 grade în apă și -20 în aer. 24 de minute, atât a durat intervenția de salvare pe apă. Toți pasagerii au fost salvați. 

Clipele trăite în avion de pasageri, deciziile luate de pilot le veți trăi inexplicabil din plin, chiar dacă acțiunea nu insistă pe elemente dramatice presărate cu pauze lungi. E greu de înțeles de ce-ți creează acele emoții. De ce simți atât de profund acțiunea filmului, fără elemente artistice extravagante. Poate răspunsul este că evenimentul în sine a fost atât de încărcat încât nu mai avea nevoie de efecte artistice. Răspunsul îl veți afla la sfârșitul filmului. 

Când s-a terminat, doar câțiva spectatori s-au ridicat de pe scaune. Din instinct, ca la orice alt film. Nu au părăsit sala. Gălăgia și agitația firești au contrastat puternic cu o liniște surdă. Cu toții se uitau spre ecran. Remarcabil este cum personajele din film seamănă foarte bine cu cele din realitate. 

”Sully: Miracolul de pe râul Hudson” este cel mai bun film din ultimii ani și din cei care urmează. Îl puteți vedea în cinematografe din 9 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel