Păpușa Barbie, complet schimbată. Ce spun specialiștii

Din 2016, cea mai cunoscută păpușă din lume, Barbie, apare în trei alte versiuni: Barbie înaltă, Barbie mignonă și Barbie cu… “forme”. Lansarea noilor modele a captat atenția presei internaționale, care a comentat că Barbie – cu o istorie de 57 de ani - începe să devină o femeie “adevărată”, în contextul criticilor aduse, de-a lungul anilor, proporțiilor „imposibile” ale celebrei păpuși.

Oana Stoianovici, coach și specialist în dezvoltare personală și feminitate, crede că presiunea publică în creștere pentru schimbarea viziunii asupra frumuseții feminine determină companiile ca, în cele din urmă, să-și racordeze "filosofia" la tendințe. "Societatea actuală a început să părăsească șabloanele în care a forțat femeia să intre, iar companiile încep să servească nevoia femeii de a fi reprezentată autentic. Trăim din ce în ce mai mult nevoia de fi recunoscuți și apreciați pentru unicitatea noastră. Frumusețea nu este un standard, ea se naște în ochii celui care o caută, mai degrabă decât o judecă", declară Oana Stoianovici. În opinia specialistului, păpușa Barbie este, de fapt, un reper pentru multe fetițe în devenirea lor ca femei, ceea ce poate afecta stima lor de sine. De aceea, este important ca mesajul pe care îl oferim copiilor, în diverse contexte, să pună accent pe valoarea unicității care derivă din diversitate.

"Culoarea, forma și orice expresie derivată din acestea sunt acceptate ca noi standarde de frumos, așa cum sunt femeile în realitate. Ne întoarcem la normal și firesc. O femeie strălucește atunci când are grijă de ea și alocă timp pentru sufletul ei. Devine, astfel, mult mai liniștită și echilibrată, ceea ce se reflectă în relațiile mai armonioase cu cei din jur. Prin noua abordare, Barbie poate contribui la această mare revoluție care înseamnă ca noi, ca femei, să nu ne mai raportăm la standarde, ci să ne acceptăm și să avem o mai mare încredere în noi înșine, așa cum suntem", declară specialistul.

Conferință despre accesul la frumusețea și resursele interioare

În data de 12 martie 2016, Oana Stoianovici va susține, la București, o conferință pe teme de dezvoltare personală a femeii, cu titlul „O zi de femininitate". Participantele vor descoperi cum femeia poate avea grijă de ea însăși, reușind, în același timp, să găsească echilibrul în îndeplinirea diverselor roluri în familie și în societate. Mai multe detalii pe www.thefeminine.eu si www.facebook.com/oanastoainovici.ro.

Coach cu experienta de peste 11 ani și specialist în feminitate, Oana Stoianovici a interacționat cu peste 2000 de femei în ultimii ani. În activitatea ei, specialistul le sprijină pe femei să-și atingă potențialul lor cel mai înalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel