Monica Macovei: Pentru eliminarea infecţiilor intraspitaliceşti, spitalele trebuie distruse la 30 de ani

Monica Macovei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că singura soluţie pentru eliminarea infecţiilor nosocomiale din spitalele din România e distrugerea unităţilor medicale vechi şi construirea altora noi, aşa cum se întâmplă în Occident.

'În Europa, în SUA, tocmai pentru că în timp intră bacterii în spitale, în pereţi, în structuri, la 30 de ani un spital este ras şi se face altul nou.

Cine crede că va curăţa spitalele de bacterii, se înşeală. Spitalul acela trebuie ras şi făcut altul nou. Astea sunt soluţiile folosite în Europa de mult timp', a spus Monica Macovei, cu referire la infecţiile intraspitaliceşti care au dus la decesul unor răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv.

[citeste si]

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arşi din Capitală au murit din cauza infecţiilor, iar Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis să analizeze situaţia infecţiilor nosocomiale din spitale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel