Iohannis, întâlnire cu Merkel: Contăm pe sprijinul Germaniei pentru intrarea în Schengen

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul unei conferințe comune de presă cu cancelarul german Angela Merkel, că România contează pe Germania pentru intrarea României în spațiul Schengen. Totodată, Iohannis a părut să le transmită un semnal țărilor care au folosit rapoartele MCV ca argument împotriva intrării României în Schengen.

"Am abordat în cadrul întrevederii și subiectul aderării României la spațiul Schengen. Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluții care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv. Există argumente pe care le credem convingătoare care să ducă la eliminarea ultimelor rezerve invocate în trecut în acest proces. Raportul MCV reprezintă un asemenea argument. Un alt argument solid rezidă în capacitatea și contribuția deja demonstrată de România la asigurarea frontierei externe a Uniunii", a declarat Klaus Iohannis, de la Berlin.

În legătură cu subiectul Schengen, Angela Merkel a dat o declarație evazivă, fără să ofere României un orizont de așteptare. 

"Ultimele rapoarte au fost mai pozitive și noi credem că reformele vor fi transpuse într-adevăr în mod consecvent și noi vorbim de următorii pași. Eu nu pot să afirm nimic în momentul de față, dar eu înțeleg că România dorește un răspuns care arată că merge înainte", a spus Merkel.

Iohannis, atac din Germania la Viktor Orban

Răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, Iohannis a deplâns decizia unor români de a-și părăsi țara în favoarea Germaniei.

"E o problemă care din nefericire s-a amestecat de prea multe ori cu libera circulaţia a forţei de muncă în Europa. Din păcate, când e vorba de România, se vede mai întâi migraţia sărăciei, dar se discută foarte greu un fenomen semnificativ: migraţia forţei de muncă calificată şi foarte calificată care pleacă din România şi vine în Germania. Cunosc personal sute de astfel de personale, ca să nu zic mii, care s-au integrat perfect şi muncesc aici cu folos. Aceste persoane sunt o pierdere pentru România", a spus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel