CANCER. Semne ale maladiei care te trimit imediat la medic

Tratarea formelor agresive de cancer este esențială când vine vorba despre depistarea timpurie a maladiei.  

Iata cateva semne timpurii ale cancerului, care sunt de obicei trecute cu vederea:

1. Dificultati de respiratie
Dificultatile de respiratie si respiratia suieratoare asociate cu durerile in piept care se agraveaza atunci cand respiri profund, cand tusesti sau razi, pot fi un semn precoce al cancerului pulmonar.

2. Tusea cronica si dureri in piept
Exista mai multe tipuri de cancer care pot cauza o tuse cronica si senzatie de durere toracica, inclusiv leucemie, cancer esofagian, si cancer pulmonar. Daca aveti dureri in piept care se extind la umar sau in brate, consultati cu un medic.

3. Infectii frecvente
Un sistem imunitar compromis poate fi un simptom precoce de leucemie. Daca va confruntati cu infectii frecvente ale plamanilor, tractului urinar, gingiilor, ar fi o idee buna sa te testezi pentru leucemie.

Citește și: Semne îngrijorătoare că suferi de diabet

4. Dificultati la inghitire
Sunt adesea asociate cu cancerul esofagian.

5. Inflamarea ganglionilor limfatici
Inflamarea ganglionilor limfatici din zona gatului, axilei sau zonei inghinale poate indica schimbari in sistemul limfatic. Dar nu intrati in panica imediat daca observati niste noduli limfatici. Boli comune precum virozele si infectii minore pot cauza inflamarea ganglionilor. Daca ganglionii sunt umflati mai multe zile, ar fi cazul sa solicitati consultul medical.

6. Vanatai sau sangerari care nu se mai opresc
Leucemia si unele tipuri de cancere pot afecta capacitatea organismului de coagulare a sangelui si de a transporta oxigen, ceea ce cauzeaza sangerari excesive si echimoze. Daca ai observat ca te invinetesti excesiv in ultima vreme sau ca vanataile nu se vindeca in mod corespunzator, discutati cu medicul dumneavoastra despre aceasta.

Semnele care anunta cancerul la stomac

7. Oboseala excesiva
Oboseala generala sau slabiciunea poate fi un simptom al multor boli diferite. Daca va confruntati doar cu oboseala, fara alte simptome sunt sanse mari sa nu fie cancer. Dar, daca te simti epuizat in ciuda faptului ca te odihnesti corespunzator, discutata cu medicul dumneavoastra. Poti avea numeroase boli, de la apnee in somn la sindromul oboselii cronice si chiar cancer.

8. Balonare sau crestere in greutate
In timp ce cancerul ovarian in stadiu incipient rareori cauzeaza vreun simptom, ceea ce si face dificila depistarea timpurie, in stadiu avansat se manifesta prin balonare, crestere in greutate si apetit scazut. Daca mananci mai putin decat de obicei, sunteti mananca mai mult decat de obicei, dar castigi centimentri in zona abdominala, este posibil sa aveti cancer ovarian.

9. Dureri pelvine sau abdominale
Durerea excesiva si crampele in pelvis si abdomen insotite adesea de balonare, pot semnala cancerul ovarian. Leucemia, de asemenea, se poate manifesta prin dureri abdominale, in timp ce crampele stomacale sau un stomac deranjat cronic pot indica un cancer de colon.

Citește și: Vegetarienii – mai bolnavi decât consumatorii de carne

10. Sangerari rectale
Sunr unul dintre cele mai comune semne ale cancerului de colon. Daca descoperiti sange in toaleta, dupa eliminarea scaunului, mergeti imediat la medic.

11. Pierdere in greutate inexplicabila
Atunci cand cancerul se extinde la ficat, acesta poate afecta apetitul si capacitatea organismului de a elimina deseurile, ceea ce duce la pierderi semnificative in greutate.

12. Inrosirea sau umflaturi in zona sanului
Cele mai multe femei stiu sa verifice sanii regulat pentru depistarea unor noduli potentiali cancerigeni, dar nu toata lumea este constienta de faptul ca exista si alte semne de avertizare ale cancerului de san. In cazul in care observati ca sanul este inflamat, rosu sau daca observati ca aspectul mamelonului s-aschimbat semnificativ, discuta cu medicul tau despre aceste modificari imediat.

Simptome mai putin stiute care anunta cancerul la femei

13. Sangerari neobisnuite asociate cu perioada menstruatiei
Multe femei cu cancer endometrial sau cancer uterin au acuzat fie sangerari intre menstruatii, fie menstruatii foarte lungi. Daca aveti o astfel de problema faceti o ecografie transvaginala.

14. Rani, eruptii sa crescaturi ciudate ale pielii
Este o idee buna sa va familiarizati cu imaginea diferitelor tipuri de cancer de piele - melanom, carcinomul bazocelular si carcinomul cu celule scuamoase - si verificati-va regulat pielea pentru a depista anomaliile care ar putea indica vreo problema. Aceste anomalii includ noduli inexplicabili, leziuni care nu se vindeca sau devin cruste si sangereaza usor si eruptii neobisnuite.

15. Modificari in unghii
Unghiile tale sunt un excelent indicator de starea generala de sanatate - daca observi o schimbare brusca in textura sau culoarea unghiilor tale, este o idee buna sa-i spui imediat medicului dumneavoastra.

16. Durerea inexplicabila in spate sau in partea dreapta jos
Cancerul de san si cancerul la ficat pot provoca dureri in spate, coaste, coloana vertebrala si partea din stanga jos a corpului. Daca va confruntati cu dureri cronice in aceste zone, care nu cedeaza la tratamentul standard, faceti un control amanuntit. (Sursa: sanatate.bzi.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel