Urmărește emisiunea live


Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în țară

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare joi 34 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Buzău şi Iaşi, şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de 'spălare a banilor' se ridică la circa 2.000.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2013 reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament tip 'fantomă' pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar. 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel