Walter Zenga, fost antrenor la Steaua, a făcut patru doze de vaccin anti COVID-19

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Walter Zenga, portar de legendă al naţionalei Italiei dar şi antrenor în Liga 1, la Steaua, a anunţat că a făcut patru doze de vaccin anti COVID-19. 

Iniţial, antrenorul italian s-a vaccinat cu Sinopharm, dar la revenirea în Italia Zenga a fost nevoit să se vaccineze şi cu un ser aprobat de Uniunea Europeană. Astfel, acesta a ales Pfizer. 

”Sunt cei care nu se vaccinează, cei care fac rapelul și cei ca mine care decid să ia a treia și a patra doză de Pfizer după două doze de Sinopharm”, a scris Zenga pe Instagram.

Astfel, pentru a se putea întoarce în Italia din motive profesionale, Zenga a fost nevoit să se imunizeze încă o dată.

”De ce? Pentru a putea intra în Italia ca să-mi urmez iubitul meu fotbal. Ce nu faci din dragoste...”, a explicat Zenga.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Walter Zenga (@walterzenga_official)

A treia doză de vaccin, posibilă în România 

Autoritățile din România sunt atente la deciziile OMS și ale altor foruri din domeniul sănătății în legătură cu o eventuală administrare a dozei trei de vaccin anti-COVID-19, dar deocamdă sunt încă prea puține date care să demonstreze o astfel de necesitate, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Noi discutăm. În momentul de față, nu există date din practica din lumea reală, cum se spune, care să genereze astfel de decizie la nivel internațional. Noi ne aliniem întotdeauna cu deciziile luate de OMS și de celalalte foruri internaționale”, a spus Andrei Baciu.

Pe de altă parte, în prezent se ia în considerare și se cercetează adaptarea vaccinului la tulpina Beta, spune Andrei Baciu.

„Spre deosebire de tulpina Delta, tulpina Beta este este mai puțin contagioasă, însă are o capacitate mai mare de a „păcăli” sistemul imun, cu alte cuvinte, vaccinul este mai puțin eficient asupra tulpinii Beta decât asupra tulpinii Delta. Astfel, s-ar putea să existe la un moment dat un vaccin adaptat pentru tulpini emergente și în acest caz s-ar putea vorbi despre o a treia doză. (...) Deci, se lucrează la aceste variante din punct de vedere științific, administrativ, comercial. Nu o să mai fim nepregătiți, avem o soluție științifică și se fac toate demersurile, astfel încât, dacă va fi nevoie să putem acționa pe loc și să salvăm cât mai multe vieți”, a declarat, la Digi 24, Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel