Vremea în iunie, instabilă. Elena Mateescu, ALERTĂ: 20 de coduri ROŞII în cinci zile

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat de ce vremea este atât de instabilă în ultima perioadă, dar şi câte avertizări de tip now-casting au fost emise, comparativ cu anii trecuţi. 

"Este o lună iunie, o primă jumătate a lunii, deosebit de severă din punct de vedere al violenţei şi intensităţii fenomenelor meteo extreme. Luni iunie foarte bogate în precipitaţii am mai înregistrat în statistica meteorologică, cel mai recent în 2010, când au fost 133,1 l/mp. La acest moment, discutăm doar de 52,4 l/mp, faţă de o normă climatologică de 84 l/mp. 

În această primă jumătate a lunii, am emis 20 de coduri de tip nowcasting, de culoare roşie, pentru aceste tipuri de fenomene extreme, care s-au produs din 9 până în 14 iunie. De asemenea, 170 de Cod Portocaliu. În total, din ianuarie şi până acum, s-au emis 1458 de avertizări de tip nowcasting pentru fenomene meteo extreme. În 2012, prin comparaţie, am avut doar 1535. De la an la an, vorbim despre ceea ce înseamnă această evoluţie a tiparului de vreme extremă, care capătă din ce în ce mai mult nuanţă de vreme normală în anumite perioade", a declarat Elena Mateescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel